05.12.2016 13:52

Pasaules galda hokeja tūres posmā Inčukalnam piektā vieta, Latvijai – dubultuzvara

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pasaules galda hokeja tūres posmā Inčukalnam piektā vieta, Latvijai – dubultuzvara facebook.com/pg/stigabelarus

Aizvadīts Latvijā lielākais starptautiskais galda hokeja turnīrs "Rīgas kauss", kas iekļauts Pasaules galda hokeja tūres programmā un kurā šogad piedalījās 221 šīs spēles entuziasts no 12 valstīm. Galvenās balvas tomēr palika Latvijā.

Ņemot vērā, ka pamatturnīrā bija paredzētas vietas tikai 180 dalībniekiem, šoreiz organizatoriem bija jāsarīko arī kvalifikācijas kārta. Otrajā kārtā iekļuva 80 labākie, trešajā – 48, bet izslēgšanas turnīrā piedalījās 24 labākie galda hokejisti. Viņu vidū bija arī divi Inčukalna galda hokeja kluba pārstāvji.

Edgars Saulītis un Filips Buhtujevs pirmo kārtu pārvarēja pārliecinoši – abiem pa 13 uzvarām, vienam neizšķirtam un trim zaudējumiem, ceturtās vietas apakšgrupās un ceļazīme uz otro kārtu. Tajā E.Saulītis savā grupā bija trešais (12-3-4), bet F. Buhtujevs astotais (10-3-6). Arī trešā kārta tika sekmīgi pārvarēta – Edgaram bilance 13-5-5, trešā vieta un ceļazīme uzreiz uz astotdaļfinālu, bet Filipam 10-5-8 un 12. vieta, pēdējā, kas garantēja vietu izslēgšanas turnīrā.

Tālāk par sešpadsmitdaļfinālu inčukalnietim gan neizdevās tikt – zaudējums 0:4 čeham Leošam Hvizdam un 23. vieta noslēguma kopvērtējumā. Savukārt Edgars Saulītis astotdaļfinālā dramatiskā cīņā ar 4:3 (izšķirošās septītās spēles papildlaikā – 4:3) pārspēja Mihailo Spivakovski no Ukrainas, bet ceturtdaļfinālā ar 1:4 piekāpās zviedram Oskaram Henriksonam un turnīru beidza ar augsto piekto vietu.

Pusfinālos Edgara pāridarītājs ar 3:4 piekāpās Atim Sīlim, bet Edgars Caics ar 4:1 pieveica pašreizējo pasaules čempionu Maksimu Borisovu no Krievijas. Abu Latvijas labāko galda hokeja meistaru savstarpējā cīņā ar 4:3 pārāks izrādījās Sīlis, kaut mača gaitā viņš zaudēja 1:3. Trešo vietu ieguva Oskars Henriksons.