05.12.2016 10:36

Siguldietei – Latvijas absolūtās čempiones tituls badmintonā juniorēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas absolūtā čempione badmintonā juniorēm siguldiete Liāna Lenceviča Latvijas absolūtā čempione badmintonā juniorēm siguldiete Liāna Lenceviča Latvijas Badmintona federācija

Brīvdienās Siguldā tika noskaidroti šāgada Latvijas junioru čempioni badmintonā. Par Latvijas absolūto čempioni juniorēm kļuva siguldiete Liāna Lenceviča, kura izcīnīja zelta medaļas gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs.

Latvijas čempionātā badmintonā junioriem varēja piedalīties tikai 24 labākie spēlētāji vienspēlēs, 12 labākie pāri dubultspēlēs junioriem un juniorēm, kā arī 16 labākie pāri jauktajās dubultspēlēs, kas tika noteikti pēc Latvijas Badmintona federācijas reitinga turnīru rezultātiem. Latvijas čempionātam badmintonā bija kvalificējušies 56 spēlētāji, viņu skaitā 18 no Siguldas un divi no Salaspils.


Dāmu vienspēlēs par čempioni kļuva siguldiete Liāna Lenceviča, kura finālā triju setu cīņā ar 21:19, 13:21, 21:15 pārspēja Unu Bergu no Valmieras. Trešajā vietā ierindojās Diāna Stognija no "RTU/LIPS/Baloži" komandas, kura nākamajai čempionei piekāpās pusfinālā. Vīru vienspēlēs par Latvijas čempiona titulu izcīnīja rīdzinieks Niks Podosinoviks no Rīgas, bet otro un trešo vietu ieņēma Siguldas badmintona kluba pārstāvji Kristaps Kalniņš (finālā 5:21, 16:21) un Ardis Daniels Bedrītis.

Vienspēļu uzvarētājiem bija sarūpēta vērtīga balva – B kategorijas teorijas kursi Drošas braukšanas skolā. Ņemot vērā, ka 18 gadus vecais Niks Podosinoviks jau ir saņēmis autovadītāja apliecību, teorijas nodarbību vietā viņš varēs apmeklēt Drošas braukšanas kursus, tai skaitā "Droša un ekonomiska braukšana", "Droša braukšana pa slideniem ceļiem" un "Braukšana ziemā".

Dāmu dubultspēlēs zelta medaļas kopā izcīnīja abas vienspēļu turnīra finālistes Liāna Lenceviča un Una Berga. Uzvarai finālā pret siguldieti Amanda Azarovu un valmierieti Sandu Viskantu gan bija nepieciešami trīs seti – 19:21, 21:17, 21:15. Trešajā vietā Diāna Stognija un Paula Koškina no Rīgas. Vīru turnīra izšķirošajā spēlē Niks Podosinoviks un Olafs Šulcs no Rīgas ar 21:11, 21:15 uzvarēja Siguldas badmintona kluba pāri Arnis Daniels Bedrītis un Jānis Norvelis.

Trešo uzvaru Liāna Lenceviča guva jaukto dubultspēļu turnīrā pārī ar novadnieku Kristapu Kalniņu. Finālā viņi sagādāja vienīgo zaudējumu divu vīru turnīru uzvarētājam Nikam Podosinovikam, kurš spēlēja kopā ar Paulu Koškinu – 21:15, 21:14.

Saskaņā ar Latvijas Badmintona federācijas sacensību kalendāru, Latvijas junioru čempionāts notiek decembra pirmajā sestdienā. Februāra pirmajā nedēļas nogalē visā Eiropas notiek nacionālie čempionāti pieaugušajiem. Mācību gada nogalē, rezumējot skolas laikam pieskaņoto treniņprocesu, notiek Latvijas čempionāts U-11 – U-17 vecuma grupās jauniešiem. Savukārt pirms Jāņiem, noslēdzot badmintona sezonu, kas tradicionāli sākas septembrī, notiek Latvijas čempionāts senioriem.