04.12.2016 18:27

Salaspils handbolistes un Ulbrokas handbolisti tiek pie retām uzvarām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils handbolistes un Ulbrokas handbolisti tiek pie retām uzvarām Elvijs Ozoliņš, Salaspils sporta skola

Nedēļas nogalē sekmīgas spēles aizvadījušas divas Latvijas handbola čempionātā spēlējošās Pierīgas komandas. Salaspils sporta skolas audzēknes izcīnīja tikai otro, bet Ulbrokas sporta kluba handbolisti – ceturto uzvaru sezonā.

Salaspils sporta skolas komanda divu pastarīšu savstarpējā spēlē tikās ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas vienību, kas turklāt vienīgo panākumu šosezon bija guvusi pirmajā aplī tieši pret salaspilietēm. Pirmajā puslaikā Salaspils handbolistes uzņēmās vadību un vienubrīd starpību palielināja līdz pieciem vārtiem (9:4).

Studentes puslaika beigās pievilka līdz "mīnus 2" (13:11), taču drīz pēc pārtraukuma salaspilietes atguva 4–5 vārtu pārsvaru un beigās to vēl palielināja, revanšējoties 28:20. Salaspils sporta skolas labā Linda Borisanova guva septiņus, Renāte Salmane un Dace Potapova – pa sešiem vārtiem.

Turnīra tabulā salaspilietes ar četriem punktiem saglabā priekšpēdējo piekto vietu, bet nu par diviem apsteidz LSPA komandu un no priekšā esošajām Jēkabpils un Ludzas vienībām atpaliek vairs tikai par četriem punktiem. Līderes, kā zināms, ir Stopiņu novada handbola komanda (15 punkti).


Rezultāta izteiksmē tikpat pārliecinošu uzvaru svētdien Latvijas pirmās līgas spēlē svinēja Ulbrokas sporta kluba vīru komanda. Izbraukuma maču pret "ASK/LSPA-2" vienību viesi sāka ar pieciem gūtiem vārtiem pēc kārtas, un aptuveni šāda starpība saglabājās līdz pat pēdējām desmit minūtēm, kad Ulbrokas handbolisti to palielināja līdz 30:21. Uzvarētājiem sešus vārtus iemeta Andris Lazda, pa četriem – Mareks Koroļkovs un Raivis Pētersons.

Panākums ļāva Ulbrokas klubam turnīra tabulā apsteigt svētdien pretiniekus un pakāpties uz piekto vietu – astoņi punkti deviņās spēlēs. Pēdējā devītajā vietā ar diviem punktiem joprojām ir "Salaspils/Mērnieks ZM" vienība.