03.12.2016 22:38

Martins Dukurs ārpus trijnieka, Tomass ārpus desmitnieka

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martins Dukurs ārpus trijnieka, Tomass ārpus desmitnieka ekrānšāviņš no ibsf.org

Skeletona Pasaules kausa izcīņas sezona ar zināmu vilšanu sākusies brāļu Dukuru līdzjutējiem. Pirmajā posmā 2010. gada Vankūveras ziemas olimpisko spēļu trasē Vistlerā daudzkārtējais Pasaules kausa ieguvējs Martins ierindojās ceturtajā, bet viņa vecākais brālis Tomass – 13. vietā.

Pēc pirmā brauciena Martins ieņēma otro vietu sekundes sešas simtdaļas aiz līdera Sungbina Juna no Dienvidkorejas un 0,09 sekundes priekšā tuvākajam sekotājam krievam Aleksandram Tretjakovam. Tomasam pirmais mēģinājums neizdevās – desmitā pozīcija sekundes septiņas desmitdaļas aiz korejieša.

Otrais brauciens, startējot ar bojātām kamanu sliecēm, Martinam Dukuram sanāca par gandrīz pussekundi sliktāks nekā pirmais un bija tikai sestais labākais starp 20 skeletonistiem. Summā viņu apsteidza ne tikai posma uzvarētājs Juns, kuram Martins zaudēja 0,40 sekundes, bet arī Tretjakovs un otrā brauciena labākā rezultāta īpašnieks amerikānis Metjū Antuāns, kurš pēc pirmā mēģinājuma bija tikai astotais. Rets gadījums, kad Martins paliek ārpus pirmā trijnieka – ceturtā vieta.

Arī Tomasam otrais mēģinājums sanāca par 0,3 sekundēm sliktāks nekā pirmais un viņš zaudēja vietu pirmajā desmitniekā – summā 13. pozīcija, korejietim Sunam zaudējot 1,52 sekundes.

Dienu iepriekš sezonas pirmajās dāmu sacensībās siguldiete Lelde Priedulēna ierindojās devītajā vietā. Pirmajā braucienā Latvijas labākā uzrādīja tikai 13. rezultātu, bet otrajā bija piektā ātrākā un pakāpās par četrām pozīcijām. Uzvarētājai kanādietei Elizabetei Vatčijai Priedulēna summā zaudēja 1,50 sekundes.

Pasaules kausa otrais posms norisināsies Leikplesidā, kopumā sezonā paredzēti astoņi posmi, bet pasaules čempionāts februārī paredzēts Sočos.