02.12.2016 22:28

Brāļi Šici piektie Leikplesidā, Kivlenieks un otra ekipāža tālu no līderiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Šici piektie Leikplesidā, Kivlenieks un otra ekipāža tālu no līderiem ekrānšāviņš no fil-luge.org

Andris un Juris Šici piektdien ierindojās piektajā vietā divnieku ekipāžu sacensībās kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas otrā posma sacensībās Leikplesidas trasē ASV. Otrs Latvijas divnieks Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš palika pēdējie, bet vieninieku sacensībās Inārs Kivlenieks ieņēma 17. vietu.

Divnieku ekipāžu pirmajā braucienā Gudramovičs/Kalniņš bija ātrāki par Šiciem, uzrādot sesto rezultātu un tautiešus apsteidzot par divām pozīcijām. Taču otrajā Sējas novada pārstāvji piedzīvoja kritienu un, lai arī noturējās kamanās un sasniedza finišu, palika pēdējā 22. vietā.

Siguldieši nebija tik ātri, toties abus braucienus veica daudz stabilāk. Otrajā mēģinājumā Šici sasniedza septīto rezultātu, kas ļāva pakāpties uz piekto vietu. Summā Andris un Juris posma uzvarētājiem vāciešiem Tonijam Egertam un Sašam Benekenam zaudēja 0,497 sekundes. Otro vietu ieņēma mājinieki amerikāņi Mortensens/Terdimans, trešo – Geike/Gamms no Vācijas.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc diviem posmiem un trim sacensībām Egerts/Benekens savākuši maksimālo punktu skaitu 300. Šici ar 170 punktiem ir piektie, bet Gudramovičs/Kalniņš ar 99 punktiem vienpadsmitie.


Vīru sacensībās 32 dalībnieku konkurencē Inārs Kivlenieks sāka ar 12. laiku pirmajā braucienā un turpināja ar 18. rezultātu otrajā, kas viņam deva 17. vietu 0,924 sekundes aiz posma uzvarētāja Takera Vesta no ASV. Netipiski labāko trijniekā (pat piecniekā) nebija neviena Vācijas kamaniņu braucēja – otrais Semjons Pavļičenko no Krievijas, trešais austrietis Volfgangs Kindls.

Pasaules kausa kopvērtējumā I. Kivlenieks ar 86 punktiem ieņem 14. vietu, bet līderi ar viena punkta starpību ir vācieši Felikss Lohs (210 p.) un Johaness Ludvigs (209 p.). Jau ziņojām, ka Pasaules kausa izcīņas pamatsacenībām Leikplesidā neizdevās kvalificēties Rikam Kristenam Rozītim – dienu iepriekš Nāciju kausa izcīņā vīriem viņš palika 21. vietā.

Sestdien plkst. 16.30 pēc Latvijas laika sāksies sacensības dāmām, kurās Latviju pārstāvēs Elīza Cauce un Ulla Zirne, bet plkst. 19.40 sezonas pirmās komandu stafetes sacensības.