02.12.2016 15:42

Siguldieši arī šogad pretendēs uz Gada balvu sportā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldieši arī šogad pretendēs uz Gada balvu sportā publicitātes

Piektdien paziņoti kandidāti Latvijas "Gada balvai sportā 2016" desmit nominācijās. Kategorijā "Labākais Latvijas sportists" pretendentu vidū ir vairākkārtējais balvas ieguvējs, skeletonists Martins Dukurs no Siguldas, kā arī viņa brālis Tomass.

Šogad brāļiem Dukuriem ir solīda konkurence – uz balvu pretendē vēl arī NBA kluba Ņujorkas "Knicks" spēlētājs Kristaps Porziņģis, Latvijas bobsleja izlases labākais pilots Oskars Melbārdis, bokseris Mairis Briedis, kurš turpina cīnīties bez zaudējumiem, kā arī Rio olimpisko spēļu piektās vietas ieguvējs smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs.


Siguldieši ir starp balvu pretendentiem vēl vairākās nominācijās.

Titulam "Latvijas labākā komanda individuālajos sporta veidos" līdz ar pludmales volejbolistiem Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu pretendē Oskara Melbārža bobsleja četrinieks ar siguldieti Jāni Strengu sastāvā, kā arī pasaules un Eiropas vicečempioni kamaniņu sporta stafetē siguldieši Inārs Kivlenieks, Andris un Juris Šici, kā arī krimuldiete Elīza Cauce.

Uz Latvijas labākā trenera titulu pretendē Dainis Dukurs (skeletons), Eduards Andruškevičs (svarcelšana) un Sandis Prūsis (bobslejs), bet viena no kandidātēm uz titulu "Gada uzlecošā zvaigzne" līdz ar Rebeku Kohu un daiļslidotāju Angelinu Kučvaļsku ir skeletoniste Lelde Priedulēna.

Labākās Latvijas sportistes titulu centīsies nosargāt "Latvijas Gada balvas sportā 2015" laureāte, vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa, kura par spīti likstām, izcīnīja augsto ceturto vietu olimpiskajās spēlēs un sezonas sākumā labojusi Latvijas rekordu. Viņai cīņā par titulu konkurēs vēl viena ceturtās vietas ieguvēja Rio, svarcēlāja Rebeka Koha, Dimanta līgas kopvērtējuma uzvarētāja šķēpmetēja Madara Palameika, Eiropas čempione brīvajā cīņā Anastasija Grigorjeva un tenisiste Anastasija Sevastova.

"Latvijas Gada balva sportā 2016" noslēguma ceremonijas laikā 22. decembrī kinoteātrī "Splendid Palace" pasniegs balvas arī Latvijas labākajam tehnisko sporta veidu pārstāvim un Latvijas labākajai sporta spēļu komandai, tiks noteikts Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalvas ieguvējs, Gada sporta notikums Latvijā un Gada notikums tautas sportā, pirmo reizi tiks pasniegta Artura Vaidera fonda balva sporta žurnālistikā.

Piektdien arī kļuva zināms, ka balvu par mūža ieguldījumu sportā saņems modernās pieccīņas pamatlicējs Latvijā un treneris Ainars Eglons Leja.