30.11.2016 13:16

Stiprinieki Siguldā labo valsts rekordus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stiprinieki Siguldā labo valsts rekordus Latvijas Pauerliftinga federācija

Vairāki desmiti Latvijas rekordu laboti Siguldā notikušajā Latvijas čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā vīriem un dāmām, ko, pēc daudzu atzinuma, lieliski bija sarīkojusi Siguldas Pauerliftinga biedrība sadarbībā ar Latvijas Pauerliftinga federāciju un biedrību "Spēka pasaule".

Čempionāta dalībnieki sacentās trijās disciplīnās – pietupienos ar svaru stieni uz pleciem, svaru stieņa spiešanā guļus uz horizontāla sola un svaru stieņa vilkmē no zemes ar stājas spēku.


Dāmām par absolūti spēcīgāko jau vairākus gadus pēc kārtas kļuva Ieviņa Liģere no Madonas, kura laboja visus rekordu ierakstus svara kategorijā līdz 84 kilogramiem, pietupjoties ar 143 kilogramiem, uzspiežot guļus 88 kilogramus un vilkmē pieveicot 176 kilogramus. Šie arī bija skaitliski lielākie dāmām pārcilātie kilogrami.

Latvijas Pauerliftinga federācijā norāda, ka Ieviņai uz pēdām mina 18 gadu jaunā Tatjana Tokareva, kura pamanījās labot rekordus ne vien jaunietēm (U-18), bet arī juniorēm (U-23), paliekot otrā absolūtajā vērtējumā aiz Ieviņas un uzvarot kategoriju līdz 63 kilogramiem. Tatjana pietupās ar 112,5 kilogramiem, uzspieda 77,5 kilogramus un uzvilka 140 kilogramus.

Vīriem Ivo Liepiņš no Rīgas, pievārējot 250 kilogramus vilkmē no zemes, neoficiāli laboja Eiropas junioru (U-23) rekordu svara kategorijā līdz 66 kg. Vairākus Latvijas rekordus dažādās disciplīnās laboja Ivo konkurents šajā svara kategorijā, 18 gadu jaunais šāgada pasaules jauniešu čempionāta bronzas medaļnieks Edgars Jurkāns.

Svara kategorijā līdz 93 kg Māris Krievelis uzrādīja 280 kilogramus vilkmē, izcīnot grūtu uzvaru pār konkurentu no Lietuvas – Arīdu Miseiķi. Mārim otrā vieta absolūtajā vērtējumā. Svara kategorijā līdz 105 kg, summā savācot apaļus 700 kilogramus, uzvaras laurus plūca Rīgas sporta kluba "F1" sportists Artūrs Paiķis, viņam arī trešā vieta absolūtajā vērtējumā.

Skaista cīņa bija vērojama svara kategorijā līdz 120 kg starp Didzi Bērziņu no Kokneses sporta centra un Jēkabpils sporta centra atlētu Uldi Bangu, kur līdz pēdējam piegājienam vilkmē nebija skaidrs vietu sadalījums. Visu izšķīra sacensību viens no pēdējiem piegājieniem – 290 kilogrami uz stieņa, un LU docētājs Bērziņš ar pēdējiem spēkiem tos pieveica par spīti nogurumam un vēlajam vakaram.

Aiz Didža pēdējā piegājiena bija atlicis tikai viens – šo sacensību absolūtajam čempionam Jānim Anšmitam no kluba "Spēka pasaule" Valmierā. Jānis pietupienos pieveica 300 kilogramus, uzspieda 207,5 kilogramus un vilkmē pievārēja 317,5 kilogramus, summā savācot 825 kilogramus.

Par spēcīgāko komandu vīriem kļuva Valmieras "Spēka pasaule", aiz viņiem Kokneses sporta centrs, Madonas sporta centrs un 12 citas komandas. Piekto vietu komandu vērtējumā ieņēma Siguldas Pauerliftinga biedrība.