30.11.2016 10:46

Jaunmārupe – tautas bumbas galvaspilsēta Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunmārupe – tautas bumbas galvaspilsēta Pierīgā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Jaunmārupes pamatskolas zēnu komanda otro gadu pēc kārtas un trešo reizi pēdējos četros gados izcīnījusi uzvaru Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu tautas bumbas turnīrā. Kopš 2010. gada Jaunmārupes puikas nevienā turnīrā nav bijuši zemāk par trešo vietu un guvuši panākumus arī Latvijas mēroga tautas bumbas turnīros.

Pierīgas atklātais skolu turnīrs D vecuma grupā puišiem (2005. gadā dzimušie un jaunāki) Mārupes vidusskolā bija pulcējis 22 mācību iestāžu komandas, vēlreiz apliecinot spēles popularitāti reģionā un arī sagādājot patīkamas raizes sacensību rīkotājiem. Pirmajā posmā spēles uz trim laukumiem vienlaicīgi ritēja četrās apakšgrupās: A un B grupās, kurās bija pa piecām komandām, finālturnīram kvalificējās tikai uzvarētāji, bet C un D grupās ar sešām komandām – pirmo divu vietu ieguvēji.

Visai intriģējoši uzvaras visās apakšgrupas spēlēs spēja izcīnīt tikai Carnikavas pamatskolas skolnieki, bet pārējiem grupu uzvarētājiem gadījās pa zaudējumam vai neizšķirtam. Arī Jaunmārupes pamatskolas komandai, kas A grupā nospēlēja neizšķirti 7:7 ar Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas audzēkņiem (toties pārējās trijās spēlēs pretiniekus atstāja "sausā" – 14:0, 16:0, 18:0).

Kā vēlāk izrādījās, Berģu skolēni bija vienīgie, kas nākamajiem čempioniem izrādīja tik sīvu pretestību, taču, tā kā šajā grupā spēlēja tikai piecas komandas, viņi galvenajā finālturnīrā par 1.-6. vietu neiekļuva.

Lielajā finālā Jaunmārupes puiši guva piecas pārliecinošas uzvaras – 13:4 pār Carnikavas pamatskolu, 11:1 pār Ulbrokas vidusskolu, 17:2 pār Babītes vidusskolu, 15:3 pār Ādažu vidusskolu un 13:1 pār Mārupes vidusskolu, izcīnot kārtējo Pierīgas čempionu titulu (kopvērtējumā 15 punktu). Skolotāja Ginta Gaiķena vadībā komandas sastāvā spēlēja Regnārs Bērziņš, Daniels Brūveris, Gipters Marčello, Emīls Frederiks Hansens, Reinis Krieviņš, Valters Zandreiters, Rūdolfs Zandreiters, Raivis Orlovs, Roberts Polcs, Mareks Aseriņš un Alekss Ričards Survillo.

Otrajā vietā ierindojās ādažnieki, kuri vienīgo zaudējumu piedzīvoja spēlē pret turnīra uzvarētājiem un vēl arī nospēlēja neizšķirti 9:9 ar kaimiņiem carnikaviešiem (12 p.). Par vicečempioniem kļuva Ričards Gulbis, Edgars Pavļenko, Ričards Janevics, Niklāvs Stradiņš, Haralds Kudlis, Raitis Štelmahers, Artis Saldatenoks, Bruno Horsts, Renārs Butāns, Gusts Andris Benedikts un Martins Aužs (skolotājs Pāvels Murāns). Jāatgādina, ka Ādažu vidusskolas komanda pirms nedēļas izcīnīja pirmo vietu Pierīgas skolu meiteņu tautas bumbas turnīrā, kurā Jaunmārupes skolnieces ieņēma trešo vietu.

Puišiem trešo vietu ieņēma Ulbrokas vidusskola (11 p.), ko pārstāvēja Ralfs Orniņš, Dāvis Pavlovičs, Kristiāns Petrovs, Rodrigo Rotkājs, Ritvars Bērziņš, Ričards Konrāds Stabulnieks, Roberts Aunkrogers, Gvido Miezis, Artis Ušpelis, Sandis Kalniņš un Rainers Gailums (skolotāja Lilija Čerņavska). Ceturtajā vietā finišēja Babītes vidusskola (9 p.), piektajā Carnikavas pamatskola (8 p.) un sestajā Mārupes vidusskola (5 p.).

Turnīrā par 7.-10. vietu, kurā piedalījās priekšsacīkšu "mazo grupu" otro un "lielo grupu" trešo vietu ieguvēji, ar trim uzvarām trijās spēlēs uzvarēja Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas zēni, apsteidzot Siguldas 1. pamatskolu, Salaspils 1. vidusskolu un Zaķumuižas pamatskolu. Savukārt finālturnīrā par 11.-14. vietu Ādažu Brīvās Valdorfa skolas komanda aiz sevis atstāja Saulkrastu vidusskolu, Vangažu vidusskolu un Olaines 1. vidusskolu.

Tālākās vietas tika sadalītas, ņemot vērā priekšsacīkšu spēļu rezultātus. 15.-18. vietu dalīja Inčukalna pamatskola, Mārupes pamatskola, Ropažu vidusskola un vidusskola "Patnis", bet 19.-22. vietu – Mālpils novada vidusskola, Sējas pamatskola, Mālpils internātpamatskola un Baldones vidusskola.

Pēc jaunā gada Pierīgas novadu skolēnu sporta spēles turpināsies ar sacensībām volejbolā, vieglatlētikas daudzcīņā, peldēšanā, veiklības stafetēs un krosa stafetēs.

Iepriekš:

Ādažu meitenes paliek nepārspētas Pierīgas skolu tautas bumbas turnīrā