29.11.2016 13:12

Normunds Miezis Olaines Šaha svētkos turpina uzvaru sēriju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirmo divu vietu ieguvēji Normunds Miezis (no labās) un Arturs Neikšāns Pirmo divu vietu ieguvēji Normunds Miezis (no labās) un Arturs Neikšāns Olaines novada pašvaldība

Nedēļas nogalē Olainē norisinājās pirmie Šaha svētki, ko organizēja Olaines šaha klubs sadarbībā ar Olaines Sporta centru, Rīgas šaha federāciju un Latvijas šaha federāciju. Pirmajā dienā notika turnīrs bērniem un jauniešiem, bet otrajā dienā – atklātais ātrā šaha turnīrs pieredzējušākiem meistariem.

Pirmajā dienā pie rūtotajiem galdiņiem sēdās bērni, pulcējot daudz iesācēju. 44 dalībnieku konkurencē labākais bija Renārs Vanags no Siguldas, kurš savāca 8,5 punktus no 9 iespējamiem un par punktu apsteidza otrās vietas ieguvēju ventspilnieku Ralfu Rogu. Trešajā vietā ierindojās Emīls Ķiršakmens no Dundagas (6,5 p.), liecina rīkotāju informācija.

Labākais starp mājiniekiem olainiešiem bija Marats Francs, kuram 6 punkti un 8. vieta, bet pirmo vietu meiteņu konkurencē ieguva Melānija Luīze Jansone no Rīgas (6 punkti un 9. vieta kopvērtējumā). Vērts piezīmēt, ka turnīra jaunākajiem dalībniekiem bija tikai seši gadi.

Svētdien notika pieaugušo ātrā šaha sacensības, kurās dalībnieki arī cīnījās par balvu fondu 500 eiro apmērā. Daudzi paredzēja, ka galvenā cīņa izvērtīsies starp lielmeistariem Normundu Miezi no Olaines un rīdzinieku Arturu Neikšānu. Tā arī notika. Abi noslēgumā ieguva pa 8 punktiem no deviņiem. Savstarpējā spēlē ar baltajiem pārāks bija "laukuma saimnieks" un vienlaikus arī viens no pasākuma rīkotājiem, kuram pirmo vietu deva labāks papildus koeficients.

Tādējādi Normunds Miezis novembrī Latvijā uzvarējis visos četros ātrā šaha turnīros, kuros piedalījies – pirms Olaines vēl arī Vangažos un divos turnīros Jēkabpilī.

52 dalībnieku konkurencē aiz abiem lielmeistariem ar 6,5 punktiem palika olainietis Kaspars Ramma un Egons Lavendelis no Rīgas. No Pierīgas šahistiem vēl labāko desmitniekā ar 6 punktiem iekļuva Imants Kārkliņš no Salaspils (6. vieta) un Rolands Bērziņš no Ropažiem (7. vieta).

Olaines šahistu konkurencē pirmā vieta tika atvēlēta Jāzepam Vaičukam (5 punkti un 21. vieta), bet labākās šahistes balva tika rīdziniecei Arinai Petrovskai (4 p., 33.v.). Atzinību izpelnījās arī labākie dalībnieki vairākās jauniešu un senioru vecuma grupās.

Vairāk fotogrāfiju skatīt šeit.