29.11.2016 11:05

Desmito “333 Ziemas kausa” sezonu Ropažos atklāj teju simt dalībnieku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Desmito “333 Ziemas kausa” sezonu Ropažos atklāj teju simt dalībnieku publicitātes

Piedaloties "333 Ziemas kauss" desmitās sezonas pirmajā posmā sporta kompleksā "333" Ropažu novadā, ziemas sacensību sezonu standarta klases automašīnām aizvadītajās brīvdienās atklāja 98 braucēji. Pirmo reizi sacensībās piedalījās arī jaunie autosportisti un braucēji no Lietuvas.

Dalībnieki startēja pēc šīs sezonas jaunās ieskaites sistēmas profesionāļu (PRO) un amatieru (AM) grupās, sacenšoties pēc klasiskā formāta – 10 minūšu braucieni grupās, uzstādot vienu ātrāko apļa laiku, informēja sacensību rīkotāji.


Sacensību diena tika atklāta ar startu 33 pilnpiedziņas automašīnām, kas ir viens no lielākajiem dalībnieku skaitiem līdz šim "333 Ziemas kausā". Kā pats pirmais uz starta izgāja Sandis Eislers, noslēgumā arī izcīnot uzvaru PRO grupā. Otro vietu ieņēma Armands Plūme, bet trešo – Artis Vicinskis. Savukārt AM ieskaitē uzvarēja Jānis Ozoliņš, otro vietu izcīnīja Ivars Uss, un trešajā vietā ierindojās Armands Bogdanovs.

Priekšpiedziņas klasē startēja līdz šim jaunākais "333 Ziemas kauss" dalībnieks – deviņgadīgais kartingists Tomass Štolcermanis, pārsteidzot un uzrādot konkurētspējīgus rezultātus gan AM, gan PRO klases rezultātos. Tiesa, tehniskas kļūmes dēļ Tomass otrajā braucienā nefinišēja. Tehniskas ķibeles piemeklēja arī pieredzes bagātos brāļus Spīķus, kuriem arī otrajā braucienā nācās izstāties no dalības sacensībās.

PRO grupa vietas pirmajā trijniekā ieņēma kļuva Arvis Bērziņš, Reinis Trups un Aivo Gailītis. AM grupā – Andis Gluškovs, lietuvietis Mindaugs Simkevičs un Artis Freibergs.

Vērtējot kopējos aizmugures klases uzstādītos laikus, dažos braucienos pārsteidza AM grupas braucēji, uzrādot ātrākos apļa laikus. Kā viens no pārsteigumiem bija AM klases braucējs Mārtiņš Kļava, kuram šīs bija pirmās sacensības 333 trasē. AM grupā pirmo vietu izcīnīja Kārlis Karāns, Mārtiņš Kļava – otro, bet trešo – Aleksejs Kreipāns. Savukārt PRO ieskaitē par labākajiem sevi pierādīja pieredzējušie Jānis Apsītis, Gints Lapsa un Roberts Rode.

"Lai arī laikapstākļi bija mainīgi, gan dalībnieki, gan trases segums turējās godam. Visu sacensību laikā dalībnieki individuāli aizvadīja vidēji 30 min tīro braukšanas laiku un kopumā veica vairāk nekā 1500 apļus, radot vēl lielāku trases noslodzi nekā profesionālās rallijkrosa sacensībās," atzina sporta kompleksa "333" vadītājs un autosportists Haralds Šlēgelmilhs.

"Bija interesanti vērot cīņas PRO un AM klasēs, arī starp pašiem dalībniekiem varēja manīt lielāku sacensību garu. Esmu ļoti gandarīts, ka dalībnieku vidū bija jauni braucēji gan no Latvijas, gan Lietuvas, gan sacensībās startēja jaunā autosporta paaudze, kuriem šīs bija pirmās sacensības ar automašīnu."

"333 Ziemas kauss" 2016./2017. gada sezonas čempionātu veido seši sacensību posmi, kas paredzēti pēc klasiskā, super sprint, edurance un paralēlā sacensību formāta. Otrais posms paredzēts 10. decembrī.