28.11.2016 12:56

Trīs Babītes novusa meistari – Latvijas čempionāta labāko ducī

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Trīs Babītes novusa meistari – Latvijas čempionāta labāko ducī arhīvs

Ar finālturnīriem dāmām un kungiem nedēļas nogalē noslēdzies Latvijas individuālais čempionāts novusā. 24 Latvijas labāko spēlētāju konkurencē godam startēja trīs Babītes novada pārstāvji, kuri visi iekļuva labāko desmitniekā.

Vīru finālturnīra dalībnieki vispirms izspēlēja viena apļa turnīru trijās apakšgrupās pa astoņiem, bet pēc tam pa četriem labākajiem no katras grupas, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus, turpināja cīņu par medaļām un 1.-12. vietu.

Babītes novusisti pirmo posmu aizvadīja lieliski – Juris Grosens ar piecām uzvarām septiņos mačos un 15 punktiem savā grupā bija labākais, Igors Ramba ar piecām uzvarām un 14 punktiem – otrais, bet Ainārs Grosens ar četrām uzvarām un 12 punktiem – trešais. Līdz ar to visi trīs kvalificējās galvenajam finālturnīram, kurā tikās ar pārējo divu apakšgrupu labākajiem spēlētājiem.

Turnīra noslēgumā izrādījās, ka Latvijas čempiona titulu ar 27 punktiem (9 uzvaras 11 spēlēs) visai pārliecinoši izcīnījis Valdis Čunka no Rīgas, kuram sekoja Ilmārs Jukštaks (24 p.) un Kaspars Leitis no Ventspils (20 p.). Juris Grosens ar 18 punktiem (sešas uzvaras) ieņēma piekto vietu, vienu pozīciju zemāk finišēja Ainārs Grosens (17 p.), bet Igors Ramba, kurš sagādāja vienu no diviem zaudējumiem nākamajam čempionam, ierindojās devītajā vietā (13 p.).

Dāmu finālturnīrā Pierīgas novadu novusa spēlētājas nebija pārstāvētas, taču par bronzas laureāti kļuva cēsniece Aiva Oša, kura kopā ar tēvu un dēļu Groseniem šogad izcīnīja Pierīgas novadu sporta spēļu čempiona titulu Babītes komandas sastāvā.