28.11.2016 11:25

Salaspils 1. vidusskola nosargā Latvijas jaunatnes čempionu titulu frisbijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils 1. vidusskola nosargā Latvijas jaunatnes čempionu titulu frisbijā Salaspils 1.vidusskola; video - Latvijas Frisbija federācija

Ogrē aizvadīts piektais Latvijas jaunatnes frisbija čempionāts jauktajā grupā, kurā, apsteidzot Ventspils Tehnikuma un Ventspils 6. vidusskolas komandas, jau trešo gadu pēc kārtas par čempioniem kļuva Salaspils 1. vidusskolas audzēkņi.

Latvijas Frisbija federācijā informēja, ka šogad turnīrā piedalījās astoņu mācību iestāžu komandas no Salaspils, Ventspils, Ogres, Rīgas un Valmieras. Komandas bija sadalītas divās apakšgrupās, balstoties uz iepriekšējo gadu rezultātiem. Dienas pirmajā pusē tika aizvadītas apakšgrupu spēles, lai noskaidrotu divas labākās komandas, kas turpinās cīņu par medaļām.


Trešo gadu pēc kārtas finālā tikās Salaspils 1. vidusskola, kas pusfinālā pārliecinoši pieveica Ventspils 6. vidusskolu, un Ventspils Tehnikums, kas pārspēja Ventspils 4. vidusskolu.

Jau spēles sākumā salaspilieši spēka izvirzīties vadībā 2:0. Līdz puslaika beigām Salaspils 1. vidusskolai izdevās vēl vairāk palielināt savu pārsvaru (7:4). Otro puslaiku veiksmīgāk iesāka ventspilnieki, kam izdevās samazināt rezultāta starpību līdz diviem punktiem (8:6). Tomēr atlikušajā spēles gaitā pārliecinoši dominēja Salaspils 1. vidusskolas skolēni (13:7) un jau trešo gadu pēc kārtas kļuva par turnīra čempioniem.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Arvīds Žanis Orlovskis no Salaspils 1. vidusskolas. Vēl čempionu komandas sastāvā spēlēja Emīls Elksnītis, Digna Maldere, Matīss Kalveršs, Mārtiņš Rencis, Violeta Latiņina, Helēna Orlovska, Gregors Matīss un Elizabete Putniņa.

Finālspēļu video: