27.11.2016 21:22

"Ķekava" uzvar virslīgas pastarīšu spēlē, "Babīte" vinnē pirmās līgas līderu dueli

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ķekava" uzvar virslīgas pastarīšu spēlē, "Babīte" vinnē pirmās līgas līderu dueli Latvijas Florbola savienība

Pēdējā Latvijas florbola virslīgas jeb "Elvi" līgas spēlē pirms pasaules čempionāta "Ķekavas" komanda pārspēja "Bausku" un pakāpās no priekšpēdējās 11. vietas uz astoto. Savukārt par Latvijas pirmās līgas līderiem kļuvuši "RSU/Babīte" florbolisti, kuri nedēļas nogalē izcīnīja divas uzvaras.

Ķekavas un Bauskas komandu spēlē pirmās trešdaļas beigās un otrās sākumā mājinieki ķekavieši guva četrus vārtus pēc kārtas un iekrāja izšķirošo 5:2 pārsvaru, ko turpinājumā vairs nezaudēja – 10:6. Par labāko laukuma saimnieku sastāvā atzina Klāvu Jansonu, kurš guva četrus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.


Tabulā Ķekavas komanda ar 11 punktiem 11 spēlēs ir astotajā vietā, bet otro vietu divus punktus aiz līderiem "Lielvārdes/FatPipe" ieņem "Triobet"/Ulbroka (28 p.).

Latvijas pirmajā līgā sekmīgi turpina spēlēt "RSU/Babīte" florbolisti. Sestdien savās mājās Spuņciemā pret "Irlava/Avant" viņi no 3:0 pamanījās aizspēlēties līdz 3:5, tomēr līdz pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu un uzvarēja pēcspēles metienu sērijā (3:2) – 6:5. Divus vārtus guva Edgars Poņemeckis.

Savukārt svētdien abu turnīra līdervienību savstarpējā spēlē pret "Lielvārdes/Fans" komandu pirmajās divās trešdaļās sāncenši pārmaiņus izvirzījās vadībā, bet izšķirošie notikumi risinājās trešajā periodā, kad astoņu minūšu laikā "RSU/Babīte" četrreiz pēc kārtas ieraidīja bumbiņu vārtos un svinēja uzvaru 7:5. Pa divām reizēm precīzi bija Jānis Justaments un Kristaps Lapsiņš.

Turnīra tabulā "RSU/Babīte" florbolistiem nu ir 32 punkti 13 spēlēs, bet Lielvārdes komandai – par diviem mazāk. 11.pozīcijā 13 komandu konkurencē ir florbola klubs "Saulkalne" (12 p.).

Latvijas otrajā līgā Saulkrastu komanda sīvā cīņā ar 7:6 pārspēja FK "Vārme", Inčukalna "Coyotes" pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Grobiņas novada "Leģionu" 6:5, bet "Ķekavas Bulldogs-2" ar 6:5 vinnēja sporta centra "Mēmele" komandu. Tabulā "koijoti" un "buldogi" dala 3-.5.vietu, bet saulkrastieši ir sestie.

Viena spēle notikusi arī Latvijas dāmu virslīgas čempionātā – svētdien "Ķekavas Bulldogs" florbolistes ar 3:6 piekāpās florbola klubam "NND", kaut otrās trešdaļas vidū bija vadībā 3:1. "Buldodzes" ar 6 punktiem 8 spēlēs ir priekšpēdējā piektajā vietā, bet vienu pozīciju augstāk ir FK "Ķekava", kam ir septiņi punkti vairāk.