27.11.2016 16:00

Divas Latvijas kamaniņu ekipāžas labāko septiņniekā sprinta sacensībās Vinterbergā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kristers Aparjods Kristers Aparjods ekrānšāviņš no fil-luge.org

Pasaules kausa izcīņas pirmais posms kamaniņu sportā svētdien Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies ar sprinta sacensībām divnieku ekipāžām. Piekto vietu izcīnīja siguldieši Andris un Juris Šici, bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš no Sējas novada ierindojās septītajā vietā.

Sprinta sacensības, kuras notiek tikai vienā braucienā un laiks tiek fiksēts ar startu gaitā, piedalījās pa 15 labākajiem kamaniņu braucējiem un divnieku ekipāžām pēc iepriekš notikušo Pasaules kausa pamatsacensību rezultātiem.


Divnieku konkurencē, tāpat kā dienu iepriekš, pirmās trīs vietas ieguva Vācijas kamaniņu braucēji ar Toniju Egertu un Sašu Benekenu priekšgalā. Brāļi Šici viņiem zaudēja 0,171 sekundi un ieņēma piekto vietu, bet Gudramovičs un Kalniņš no uzvarētājiem atpalika par 0,251 sekundi un finišēja divas pozīcijas zemāk.

Sprinta sacensībās dāmām, tāpat kā dienu iepriekš, Latvijas kamaniņu braucējas ieņēma astoto un divpadsmito vietu. Taču šoreiz Elīza Cauce (+0,270 sekundes aiz uzvarētājas vācietes Dajanas Eitbergeres) ierindojās augstāk nekā Ulla Zirne (+0,341 s). Savukārt vīriem 12. vietu, titulētajam Vācijas kamaniņu braucējam Feliksam Loham zaudējot 0,241 sekundi, ieguva Inārs Kivlenieks.

Priekšpusdienā notikušajās vīru pamatsacensībās Inārs Kivlenieks bija labākais no Latvijas sportistiem – viņš ar 10. un 19. rezultātu atsevišķos braucienos summā ieņēma 13. vietu, uzvarētājam vācietim Johanesam Ludvigam zaudējot 0,545 sekundes. Pārējiem četriem latviešiem neizdevās iekļūt starp 15 labākajiem un kvalificēties sprinta sacensībām.

Siguldietis Riks Kristens Rozītis pēc pirmā brauciena bija pat ceturtais, taču otrajā uzrādīja tikai 24. laiku un palika septiņpadsmitais (+0,589 s). Artūram Dārzniekam 22. vieta (+0,664 s), saulkrastietim Kristeram Aparjodam 23. vieta (+0,770 s) un Kristapam Mauriņam 27. vieta (+1,100 s).

Pilnīgu Vācijas kamaniņu braucēju triumfu Pasaules kausa pirmā posma pamatsacensībās izjauca Romans Repilovs no Krievijas, kurš ierindojās otrajā vietā, uz trešo un ceturto pozīciju nostumjot Andiju Langenhanu un Feliksu Lohu.

Nākamie trīs Pasaules kausa posmi decembrī risināsies Ziemeļamerikā. Latvijas kamaniņu braucēju gaitām trasē iespējams sekot līdzi tiešraidē "Lattelecom" televīzijas kanālā "Best4Sport".

Iepriekš:

Brāļi Šici jauno sezonu sāk ar ceturto vietu Vinterbergā