26.11.2016 15:53

Brāļi Šici jauno sezonu sāk ar ceturto vietu Vinterbergā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Šici jauno sezonu sāk ar ceturto vietu Vinterbergā ekrānšāviņš no fil-luge.org

Siguldieši Andris un Juris Šici, izcīnot ceturto vietu divnieku ekipāžu sacensībās, bija veiksmīgākie no Latvijas kamaniņu braucējiem Pasaules kausa izcīņas pirmā posma pirmajā dienā Vinterbergas trasē Vācijā.

Pirmajā braucienā brāļi Šici sasniedza ceturto labāko rezultātu, piekāpjoties tikai trim mājinieku vāciešu divniekiem. Otrais brauciens siguldiešiem izdevās mazliet sliktāks (astotais laiks), taču ļāva saglabāt ceturto pozīciju sezonas pirmajās sacensībās.


Trīskāršu uzvaru svinēja Vācijas ekipāžas Tonijs Egerts un Saša Benekens, Robins Johaness Geike un Dāvids Gamms, kā arī Tobiass Vendls un Tobiass Arlts. Šici uzvarētājiem divu braucienu summā zaudēja 0,632 sekundes.

Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš no Sējas novada, kuri dienu iepriekš izcīnīja otro vietu Nāciju kausa sacensībās, braucienos uzrādīja 17. un 7. rezultātu un summā ierindojās 11. vietā 1,016 sekundes aiz Egerta/Benekena, bet Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs ar 19. un 17. laiku 24 ekipāžu konkurencē finišēja 18. vietā (+1,374 s).

Iepriekš dāmu sacensībās 24 dalībnieču konkurencē siguldiete Ulla Zirne ieņēma astoto vietu un krimuldiete Elīza Cauce – 12.vietu. Pirmajā braucienā Latvijas kamaniņu braucējas uzrādīja attiecīgi devīto un 14. rezultātu, bet otro mēģinājumu veica labāk (7. un 8. laiks) un summā mazliet uzlaboja pozīcijas.

Par pirmā posma uzvarētāju, sasniedzot labākos rezultātus abos braucienos, kļuva Natālija Geizenbergere no Vācijas, kurai Zirne zaudēja 1,121 sekundi un Cauce – 1,248 sekundes. Arī abas pārējās godalgotās vietas ieguva Vācijas kamaniņu braucējas – Tatjana Hifnere (+0,408 s) un Dajana Eitbergere (+0,665 s).

"Pirmajā braucienā varēju mazliet pielikt startā, līdz trases vidusdaļai biju diezgan piesardzīga, koncentrējos uz vietu, kur kļūdījos vakar, bet brauciens kopumā bija labs," Latvijas Kamaniņu sporta federācija citē Ullu. "Otrajā braucienā trases augšdaļā biju brīvāka, braucu ar lielāku pārliecību, starts arī izdevās mazliet labāks, atkārtoju savu personīgo rekordu. Trases vidusdaļā gan pieļāvu nelielu kļūdu, bet kopumā savu sniegumu šodien vērtēju pozitīvi. Ir rezerves, rīt sprinta kausā jānobrauc vēl labāk, un tad jau būs pavisam labi sezonas sākumam."

Svētdien plkst. 10.45 Vinterbergā paredzētas sacensības vīriem, bet plkst. 14.00 – sprinta disciplīna. Nākamie trīs Pasaules kausa posmi decembrī risināsies Ziemeļamerikā. Latvijas kamaniņu braucēju gaitām trasē iespējams sekot līdzi tiešraidē "Lattelecom" televīzijas kanālā "Best4Sport".