26.11.2016 15:24

Stopiņu handbolistes uzvar Latvijas čempionāta līdervienību duelī, vīriem Ulbroka pieveic Salaspili

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistes uzvar Latvijas čempionāta līdervienību duelī, vīriem Ulbroka pieveic Salaspili Latvijas Handbola federācija

Latvijas čempiones Stopiņu novada handbola komandas (NHK) spēlētājas kļuvušas par vienīgajām šīs sezonas turnīra līderēm. Divu līdz šim nezaudējušo komandu savstarpējā spēlē sestdien Ulbrokā mājinieces ar 32:30 pārspēja "REIR Dobele" vienību.

Pirmajā puslaikā cīņa ritēja mainīgām sekmēm. Pēc līdzīga sākuma (4:5) Stopiņu handbolistes panāca 11:6 savā labā, taču dobelnieces nekavējoties atbildēja ar pieciem precīziem metieniem pēc kārtas. Puslaika beigas atkal veiksmīgāk aizvadīja mājinieces un devās atpūtā ar četru vārtu pārsvaru (18:14). Pēc pārtraukuma tik straujas izmaiņas rezultāta starpībā vairs nenotika – Stopiņu komanda ilgu laiku saglabāja 4–5 vārtu pārsvaru, un tikai pašās beigās viešņas to samazināja līdz diviem.

Uzvarētāju labā Ivita Asare guva astoņus, Elita Ekkerte un Daina Sergejeva – pa septiņiem, Lana Nikolajeva – sešus vārtus. Jāatgādina, ka abu komandu pirmā apļa spēlē tika fiksēts neizšķirts 29:29, un šis bija vienīgais mačs, kurā abas konkurentes šosezon bija zaudējušas punktus.


Citā dāmu čempionāta spēlē, kurā tikās divu sporta skolu komandas no Salaspils un Jēkabpils, salaspilietes savās mājās bija vadībā cīņas lielāko daļu un vēl septiņas minūtes līdz beigām saglabāja divu vārtu pārsvaru (24:22). Taču pagalam neveiksmīgi nospēlēja galotni un piedzīvoja sāpīgu zaudējumu 24:25. Pa pieciem vārtiem Salaspils sporta skolas labā guva Renāte Salmane un Dace Potapova, četrus – Inese Umjarova.

Dāmu čempionāta turnīra tabulā Stopiņu NHK ir 15 punkti astoņās spēlēs, "REIR Dobele" handbolistēm ir par diviem mazāk, bet Salaspils sporta skola ar diviem punktiem ieņem priekšpēdējo piekto vietu (tikpat punktu ir arī pastarītēm LSPA studentēm).

Latvijas pirmās līgas pirmā apļa pēdējā kārtā pirmo reizi šosezon savā starpā tikās abas Pierīgas komandas – Ulbrokas sporta kluba handbolisti savās mājās uzņēma "Salaspils/Mērnieks ZM" vienību. Intriga cīņā gan apdzisa diezgan ātri – laukuma saimnieki maču sāka ar pieciem precīziem metieniem pēc kārtas, vēl pirmajā puslaikā sasniedza desmit vārtu pārsvaru (17:7) un spēli beidza ar pārliecinošu uzvaru 32:23.

Ulbrokas kluba labā Andris Lazda guva sešus vārtus, Andris Vītols, Nikolajs Panovs un Viktors Fadejevs – pa četriem. Salaspiliešu rindās rezultatīvākie bija Edgars Vakuļčiks (5), Žanis Malahovs un Nils Remess (pa 4).

Pēc pirmā apļa un aizvadītām astoņām spēlēm Ulbrokas sporta klubs deviņu komandu konkurencē ieņem sesto vietu (trīs uzvaras un seši punkti), bet "Salaspils/Mērnieks ZM" ar diviem punktiem ir pēdējā vietā.