24.11.2016 13:17

Kalnu slēpotāji Zviedrijā: siguldiete Gasūna uzvar, mārupieši Zvejnieki izstājas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Kalnu slēpotāji Zviedrijā: siguldiete Gasūna uzvar, mārupieši Zvejnieki izstājas E.Lukšo, infoski.lv

Latvijas izlases kalnu slēpotāja siguldiete Lelde Gasūna tikai divas dienas pēc uzvaras Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās milzu slalomā Levi (Somija) tika pie vēl viena panākuma FIS sacensībās slalomā, kas norisinājās Zviedrijas ziemeļu pilsētā Kirunā.

Lelde uzrādīja pārliecinoši labāko laiku abos braucienos un 60 dalībnieču konkurencē izcīnīja pārliecinošu pirmo vietu. Turklāt Gasūna ne tikai guva savu 19. uzvaru FIS sacensībās, bet arī nopelnīja karjeras otro labāko punktu summu (13,55 FIS punkti), kas parāda rezultāta augstvērtīgumu.

Otra Latvijas pārstāve Liene Bondare nefinišēja pirmajā braucienā, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Vīru konkurencē Latvija bija ļoti tuvu otrajai uzvarai, taču mārupietis Kristaps Zvejnieks, kurš pēc pirmā brauciena bija vadībā ar vairāk nekā pussekundes pārsvaru pār tuvāko konkurentu, otrajā braucienā diemžēl izstājās.

Dāvis Zvejnieks, tāpat kā brālis Kristaps, izstājās otrajā braucienā, un labākais latvietis no 88 dalībniekiem bija 20. vietu ieguvušais cēsnieks Žaks Gedra.