24.11.2016 09:35

Kamaniņu braucēji sāk pirmsolimpisko sezonu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucēji sāk pirmsolimpisko sezonu ekrānšāviņš no liveplus.digotel.com

Nedēļas nogalē Vācijas pilsētā Vinterbergā sāksies četrdesmitā Pasaules kausa sezona kamaniņu sportā. Pirmajā posmā Latviju pārstāvēs 14 sportisti. Pēc Vinterbergas nākamās trīs sacensības risināsies Ziemeļamerikā, bet Siguldā Pasaules kausa posms notiks nākamā gada janvāra vidū.

Latvijas Kamaniņu sporta federācijā (LKSF) pavēstīja, ka Vinterbergā startēs Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks un divnieku ekipāža Andris Šics/Juris Šics, kuri ir vadošās grupas sportisti un kvalifikācijas sacensībās jeb Nāciju kausā nepiedalīsies, kā arī Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks, Kristaps Mauriņš, juniors Kristers Aparjods, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kuriem pirmais starts gaidāms piektdien Nāciju kausā.


Sestdien plkst. 11.00 paredzētas sacensības dāmām un 13.40 divniekiem, svētdien – plkst. 10.45 startēs vīri, bet 14.00 notiks sprinta sacensības.

Latvijas kamaniņu braucēji Vinterbergas trasē treniņbraucienus aizvada kopš pirmdienas. Komandas menedžere Maija Tīruma par sportistu gatavību izteikusies, ka "komandā visi ir veseli, un tas ir pats galvenais. Kā mums veiksies nedēļas nogalē, vēl pāragri spriest, jo nav bijusi iespēja sevi salīdzināt ar citām nācijām, bet pirmos vērtējumus par to, cik spēcīgi esam šosezon, varēsim dot piektdien, kad lielākā daļa komandas izies uz starta Nāciju kausā."

Savukārt LKSF prezidents Atis Strenga jau iepriekš intervijās atzina, ka pirmsolimpiskā sezona būs gara un grūta, taču ar nepacietību gaida komandas pirmos startus, jo vasaras treniņnometnēs ieguldīts liels darbs.

Jau zināms, ka uz nākamajiem trim Pasaules kausa posmiem Leikplesidā, Vistlerā un Pārksitijā dosies Cauce, Zirne, Rozītis, Kivlenieks, brāļi Šici un Gudramovičs/Kalniņš.

Latvijas kamaniņu braucēju gaitām trasē būs iespējams sekot līdzi tiešraidē "Lattelecom" televīzijas kanālā "Best4Sport".