23.11.2016 15:37

Ādažu meitenes paliek nepārspētas Pierīgas skolu tautas bumbas turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Ādažu meitenes paliek nepārspētas Pierīgas skolu tautas bumbas turnīrā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Jau tradicionāli vienas no populārākajām sacensībām Pierīgas skolēnu sporta spēļu programmā ir tautas bumbas turnīri. Šogad turnīrā Mārupes vidusskolā piedalījās vairāk nekā puse Pierīgas vidusskolu un pamatskolu, tajā skaitā no vairākiem Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldē neiesaistītiem novadiem.

Deviņpadsmit D vecuma grupas (2005. g.dz. un jaunākas) meiteņu komandas pirmajā posmā bija sadalītas trijās apakšgrupās – pirmo divu vietu ieguvējas iekļuva finālturnīrā par 1.–6. vietu, bet pārējās sadalīja tālākās vietas. Bez zaudējumiem grupu turnīru, kas vienlaicīgi notika uz trim laukumiem, aizvadīja Jaunmārupes pamatskolas, Ādažu vidusskolas un Siguldas 1. pamatskolas meitenes, kurām cīņā par godalgotajām vietām pievienojās Carnikavas pamatskolas, kā arī Babītes un Mārupes vidusskolu audzēknes.

Lielajā finālturnīrā uzvaru sēriju turpināja ādažnieces, kuras ar 16:6 pārspēja Jaunmārupes komandu, ar 15:2 Babīti, ar 11:5 Carnikavu un tikai ar 9:8 Siguldu (pirmajā posmā ar 16:4 arī Mārupi) un izcīnīja pirmo vietu.

Ādažu vidusskolas komanda meiteņu tautas bumbas turnīrā uzvarējusi pēc viena gada pārtraukuma, turklāt vismaz pēdējos četrus gadus allaž ierindojusies labāko trijniekā. Šoreiz skolotāja Pāvela Murāna vadītās komandas sastāvā spēlēja Krista Kristiāna Kalve, Patrīcija Romanceviča, Evelīna Runce, Laura Kristīne Vāvere, Adrija Medne, Agate Barone, Laura Anna Matjuhina, Katrīna Trukšāne, Marina Markina, Agnese Lukjanova un Dārta Mārtinsone.

Sīvā cīņā par otro vietu Siguldas 1. pamatskolas skolniecēm izdevās apsteigt pagājušā gada Pierīgas čempioni Jaunmārupes pamatskolas komandu. Abu šo skolu savstarpējā spēlē tika fiksēts neizšķirts 10:10, un, lai noteiktu otrās vietas ieguvējas, bija jārēķina visās finālturnīra spēlēs gūtie un zaudētie punkti – šī bilance mazliet labāka bija siguldietēm (+17 pret +12).

Siguldas 1. pamatskolas komandaSiguldas 1. pamatskolas komanda


Siguldas 1. pamatskolas komandā spēlēja Ance Adzilča, Sabīne Bērziņa, Guna Drēviņa, Paula Jirgensone, Līva Līpace, Rūta Meistere, Laura Roburga, Nika Tišaloviča, Gerda Anita Visocka, Marta Virziņa un Keta Keita Zeltiņa, bet Jaunmārupes pamatskolu pārstāvēja Katrīna Altenburga, Ance Celma, Loreta Katrīna Dižgalve, Nikola Kukle, Anna Bērziņa, Vendija Una Magone, Baiba Santana Niedra, Agnese Laugale, Arina Seļiverstova, Liene Zēģele un Una Upīte.

Jaunmārupes  pamatskolas komandaJaunmārupes pamatskolas komanda


Ar divām uzvarām un trim zaudējumiem finālturnīrā ceturto vietu ieņēma Carnikavas pamatskola, piektajā vietā ierindojās Babītes vidusskola, bet labāko sešnieku noslēdza Mārupes vidusskola. Apakšgrupu trešo un ceturto vietu ieguvējas aizvadīja turnīru par 7.-12. vietu, un tajā labākie panākumi bija Olaines 1. vidusskolas meitenēm. Aiz viņām palika Salaspils 1. vidusskola, Berģu Mūzikas un mākslas pamatskola, Ādažu Brīvā Valdorfa skola, privātā skola "Patnis" un Inčukalna pamatskola.

Dalītu 13. vietu ieņēma Mālpils, Saulkrastu un Vangažu vidusskolu komandas, kas grupās bija piektajā pozīcijā, dalītu 16. vietu – Zaķumuižas pamatskolas, Baldones vidusskolas un Mārupes pamatskolas vienības, bet Ropažu vidusskolas pārstāves, kas palika pēdējā vietā apakšgrupā ar septiņu komandu piedalīšanos, noslēdza turnīru 19. vietā.

Pierīgas skolēnu sporta spēļu pirmā pusgada sacensības noslēgsies ar tautas bumbas turnīru zēniem 29. novembrī Mārupē.