22.11.2016 10:26

Siguldiete Gasūna izcīnījusi uzvaru FIS sacensībās milzu slalomā Somijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldiete Gasūna izcīnījusi uzvaru FIS sacensībās milzu slalomā Somijā publicitātes

Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās milzu slalomā, kas norisinājās Somijas kalnu slēpošanas centrā Levi, dāmām piekto vietu pirmajā startā un uzvaru otrajā startā izcīnīja siguldiete Lelde Gasūna. Vīru sacensībās labāko desmitniekā iekļuva mārupietis Kristaps Zvejnieks.

Abas FIS sacensības milzu slalomā gan vīriem, gan dāmām Levi norisinājās vienā dienā. Dalībnieku sastāvs bija gana spēcīgs, it īpaši vīriešu konkurencē, kur no 114 dalībniekiem divdesmit atradās pasaules rangā pirmajā divsimtā, deviņi – simtniekā, bet divi pat piecdesmitniekā, informē Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis. No Latvijas izlases dalībniekiem lielākās izredzes saistījās ar Kristapu Zvejnieku un Leldi Gasūnu, kuri rangā atrodas attiecīgi trešajā un otrajā simtā – 281. un 154. vietā.


Pirmajā startā Lelde Gasūna ar trešo labāko rezultātu otrajā braucienā no astotās vietas pakāpās uz piekto, summā 1,77 sekundes zaudējot slovēnietei Metai Hrovatai un čehietei Martinai Dubovskai, kuras dalīja pirmo vietu. Otrajā startā nolēma nepiedalīties galvenā favorīte Dubovska un pagājušā gada pasaules vicečempione juniorēm Rīka Honkonena no Somijas, bet Hrovata pirmajā braucienā izstājās, līdz ar to Leldei pavērās lieliska iespēja uzvarēt. Siguldiete to arī izmantoja, uzrādot ātrākos laikus abos braucienos un izcīnot trešo uzvaru FIS sacensībās milzu slaloma disciplīnā.

Kristaps Zvejnieks pirmās sacensības pirmdien sāka ar 20. vietu. Otrās sacensības sākas cerīgāk, jo pirmajā braucienā Kristaps bija devītais (+1,64 s), taču otrajā braucienā uzrādītais 13. laiks neļāva pietuvināties līderiem, lai iegūtu labus punktus šajā disciplīnā un varētu tuvināties pasaules ranga divsimtniekam, kur savulaik turējās divas sezonas. Kristaps saglabāja devīto vietu, uzvarētājam Matiasam Rengrēnam no Zviedrijas piekāpjoties 2,38 sekundes.

Līdzīgi savā starpā cīnījās cēsnieks Žaks Gedra un Kristapa brālis Miks Zvejnieks, ierindojoties piektajā un sestajā desmitā un vadošajiem kalnu slēpotājiem zaudējot ap septiņām sekundēm.