20.11.2016 21:16

Ulbrokas un Babītes florbolisti uz dažām stundām kļūst par līderiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas un Babītes florbolisti uz dažām stundām kļūst par līderiem "Triobet"/Ulbroka

Latvijas florbola virslīgas ("Elvi" līgas) un pirmās līgas turnīros vīriem svētdien uz dažām stundām par līderiem kļuva attiecīgi "Triobet"/Ulbrokas un "RSU/Babītes" klubu florbolisti. Vakarā kārtējās uzvaras izcīnīja viņu galvenie konkurenti no Lielvārdes, un nu abas Pierīgas komandas ieņem otro pozīciju.

Nedēļas nogalē divas uzvaras izcīnīja "Triobet"/Ulbroka flobrolisti. Sestdien viņi, trešās ceturtdaļas sākumā gūstot četrus vārtus pēc kārtas, izbraukumā ar 6:2 pieveica "Talsi/Irlava" vienību – pa divām reizēm precīzi bija Artūrs Jurševskis un Reino Ješēvics.


Savukārt svētdien Ulbrokā, nokļuvuši zaudētājos ar četru vārtu starpību (2:6), laukuma saimnieki parādīja raksturu un ar 9:7 pārspēja "Rockets" vienību. Ar diviem precīziem metieniem un rezultatīvu piespēli izcēlās Kārlis Bulāns.

Otrai "Elvi" līgā spēlējošajai Pierīgas komandai no Ķekavas tik spoži neklājās. Izbraukuma spēlē pret Kocēnu "Rubeni" ķekavieši jau otrās trešdaļas sākumā bija nonākuši pamatīgos mīnusos (1:6) un atspēlēties vairs nespēja – 8:10. Klāvam Jansonam hettriks, bet Matīsam Jansonam pieci rezultativitātes punkti (2+3).

"Triobet"/Ulbroka florbolistus (28 punkti 12 spēlēs) svētdien vakarā apsteidza līderi Lielvārdes/"FatPipe" komanda (30 p.), bet "Ķekava" ar 8 punktiem 10 spēlēs ir priekšpēdējā 11. vietā.

Latvijas pirmās līgas klubiem no Pierīgas nedēļas nogalē klājies gluži līdzīgi. "RSU/Babīte" vispirms aizraujošā un vārtiem bagātā spēlē viesos ar 11:10 pagarinājumā pārspēja Jelgavas novada klubu "JeNo" – savus trešos vārtus spēlē papildlaika septītajā sekundē guva Rihards Dainis. Bet dienu vēlāk Spuņciemā, pēc divām trešdaļām atrodoties vadībā 5:0, mājinieki uzvaru nosargāja ne bez nervozēšanas – 5:4. Divus vārtus guva Rūdolfs Važa.

Turpretī FK "Saulkalne" florbolisti turpat kaimiņos spēlē pret "Ogres vilkiem" bija gan zaudētājos, gan vadībā, bet izšķirošos vārtus ielaida sešarpus minūtes līdz beigām – 5:6.

Pirmās līgas turnīra tabulā pa 27 punktiem 11 mačos ir "Lielvārde/Fans" un "RSU/Babīte" florbolistiem, bet FK "Saulkalne" ar 12 punktiem 12 spēlēs 13 klubu konkurencē ir 11. vietā.

Dāmu virslīgas čempionātā florbola klubu "Ķekava" no otrās uz trešo pozīciju svētdien nostūma Igaunijas izlase, kas ar 13:3 pārliecinoši pieveica "Ķekavas Bulldogs" komandu. Pirmajā trešdaļā pirmos un pēdējos vārtus guva turnīra rezultatīvākā spēlētāja Inga Ametere, taču starp šiem goliem bumbiņa ķekaviešu vārtos ielidoja astoņas reizes...

Turnīra tabulā līderēm "Rubene" florbolistēm ir 18 punktu, igaunietēm – 14, bet FK "Ķekava" ar 13 punktiem ir trešajā vietā. "Buldodzes" ar sešiem punktiem ieņem piekto vietu.

Vairākas spēles ar Pierīgas florbola komandu piedalīšanos aizvadītas arī zemāka līmeņa turnīros.

Latvijas otrajā līgā Inčukalna sporta klubs "Coyote" viesos ar 14:8 apspēlēja FK "Vārme" (Raivo Bišeram 4+0, Mārtiņam Ģirtam Ozolam 3+4), bet "Ķekavas Bulldogs" ar 4:11 zaudēja "Tērvetei". Savukārt Rīgas čempionātā FK "Ikšķile" ar 5:3 pārspēja Armijas florbola klubu, bet "Saulkalne" galvu reibinošā cīņā pret "Nūjas.lv" pamanījās izsēt 7:0 pārsvaru, tomēr guva uzvaru pēcspēles metienu sērijā 11:10.