20.11.2016 14:39

Stopiņu handbolistēm kārtējais panākums, salaspiliešiem – kārtējās neveiksmes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistēm kārtējais panākums, salaspiliešiem – kārtējās neveiksmes Latvijas Handbola federācija

Latvijas dāmu handbola čempionātā uzvaras izcīnījušas abas līdervienības – Stopiņu novada handbola komanda un "REIR Dobele", kas sagādāja vēl vienu zaudējumu Salaspils sporta skolas handbolistēm. Neveiksme arī Salaspils/"Mērnieks ZM" handbolistiem.

Stopiņu handbolistes iepriekšējās sezonas čempionāta finālistu duelī viesojās Ludzā pie sporta kluba "Latgols" komandas. Pirmo puslaiku viņas pabeidza ar 6:1 izrāvienu un pārtraukumā devās ar 11:6 pārsvaru, bet otrā puslaika vidū veica vēl vienu spurtu 6:0, panāca 22:11 savā labā un nosargāja uzvaru 26:18. Stopiņu komandas labā Daina Sergejeva guva astoņus, Lana Nikolajeva un Ivita Asare – pa sešiem vārtiem.

Dobeles un Salaspils komandu spēlē viešņas salaspilietes ilgu laiku neļāva rangā krietni augstāk esošajām pretiniecēm atrauties tālāk par 3–4 vārtu starpību, un vēl otrā puslaika vidū Dobeles komanda bija vadībā tikai ar 33:29. Taču pēdējās 15 minūtēs viešņām izdevās gūt tikai divus vārtus un nācās piedzīvot zaudējumu 31:39. Rezultatīvākās Salaspils sporta skolas komandas sastāvā bija Renāte Salmane (8), Linda Borisanova (6) un Inese Umjarova (5).

Fakts, ka abas spēles ar Pierīgas komandu piedalīšanos beidzās ar astoņu vārtu starpību, nozīmēja, ka izmaiņas turnīra tabulas galvgalā nav notikušas – Stopiņu un Dobeles komandām ir pa sešām uzvarām septiņās spēlēs un pa 13 punktiem. Taču, tā kā dobelniecēm gūto un zaudēto vārtu starpība ir par vienu labāka nekā konkurentēm, viņas formāli saglabā pirmo vietu.

Salaspils sporta skolas komanda ar vienu uzvaru septiņās spēlēs ieņem priekšpēdējo piekto vietu.

Pirmās līgas turnīrā vīriem Salaspils/"Mērnieks ZM" handbolisti nenosargāja sešu vārtu pārsvaru un piedzīvoja zaudējumu 23:24 spēlē pret MSĢ/"Lat-2000" komandu. Niks Remess mājiniekiem guva sešus vārtus. Turnīra tabulā salaspilieši ar diviem punktiem ieņem pēdējo devīto vietu.