14.11.2016 10:53

Siguldiete Romanova atkārto hettriku Latvijas Apvienotās badmintona līgas otrajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldiete Romanova atkārto hettriku Latvijas Apvienotās badmintona līgas otrajā posmā Siguldas badmintona klubs

Siguldā notikušajā "Yonex" Latvijas Apvienotās badmintona līgas otrajā posmā, tāpat kā pirmajā pirms mēneša Inčukalnā, trīs uzvaras trijos turnīros izcīnījusi Siguldas badmintona kluba pārstāve Jekaterina Romanova, kura bija labākā gan vienspēļu sacensībās, gan abos dubultspēļu turnīros.

Dāmu individuālā turnīra finālā J. Romanova ar 21:16, 21:15 pārspēja savu dubultspēļu partneri Liānu Lenceviču, ar kuru kopā triumfēja pāru cīņās, izšķirošajā mačā pārspējot Grietu Jermacani (SK "Saulrīti") un Anitu Švalbi (BK "Rīga") 21:9, 18:21, 21:18. Savukārt jaukto dubultspēļu finālā Jekaterina kopā ar Gunti Lavrinoviču uzvarēja novadniekus no Siguldas un nesenā pasaules junioru čempionāta dalībniekus Kristapu Kalniņu un Liānu Lenceviču 21:9, 21:17.

G. Lavrinovičs, kurš vīru vienspēļu turnīrā ierindojās ceturtajā vietā, vēl vienu uzvaru guva dubultspēlēs pārī ar K. Kalniņu – finālā viņi ar 21:10, 21:5 pārliecinoši pieveica Viesturu Bajāru no Baložiem un Reini Šeferu no Rīgas badmintona skolas. Trešo vietu šajā turnīrā ieņēma Siguldas duets Ardis Daniels Bedrītis un Jānis Norvelis.

Vīru A grupas vienspēļu turnīra izšķirošajā spēlē Andis Bērziņš no Valmieras badmintona kluba apspēlēja Reini Šeferu 21:6, 21:16. B grupā par uzvarētāju kļuva Mārtiņš Kažemaks no Baložiem, C grupā – Uldis Leitass no BK "Alberts", bet B grupā meitenēm attiecīgi pirmo un trešo vietu izcīnīja siguldietes Marta Brengule un Anna Kupča.

Latvijas Apvienotās badmintona līgas trešais posms paredzēts 17. un 18. decembrī Siguldā. Pavisam šosezon ieplānoti seši posmi.

Vairāki Latvijas labākie badmintonisti, arī siguldieši Teodors Kerimovs, Jānis Kristaps Gulbis un Pauls Gureckis, šajā pašā laikā Latvijas izlases sastāvā piedalās Eiropas jaukto komandu čempionātā Slovēnijā. Apakšgrupas turnīrā latviešiem klājās bēdīgi – nācās piedzīvot zaudējumus 0:5 visos trijos mačos pret Skotiju, Šveici un Slovēniju.