13.11.2016 16:44

Pārsteigumus sagādā Salaspils handbolistes un Ulbrokas handbolisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pārsteigumus sagādā Salaspils handbolistes un Ulbrokas handbolisti Elvijs Ozoliņš, LHF

Latvijas handbola čempionāta spēlēs brīvdienās pie negaidītām uzvarām pār favorītiem tikušas Salaspils sporta skolas dāmu un Ulbrokas sporta kluba vīru komandas. Salaspilietēm šis bija pirmais panākums sezonā, bet ulbrokiešiem – otrais.

Dāmu virslīgas spēlē Salaspils sporta skolas handbolistes svētdien savās mājās uzņēma Latvijas vicečempiones no Ludzas sporta kluba "Latgols". Pirmā puslaika vidusdaļa laukuma saimniecēm neko labu nesolīja – ludzānietes bija iekrājušas četru vārtu pārsvaru (8:12). Tomēr vēl līdz pārtraukumam Salaspils komanda starpību sadeldēja līdz minimumam (14:15), bet otro puslaiku atsāka ar septiņiem precīziem metieniem pēc kārtas un atlikušajās 20 minūtēs nosargāja pirmo uzvaru pēc piecu zaudējumu sērijas – 28:25. Renāte Salmane Salaspils sporta skolas labā guva 11 vārtus, Inese Umjarova – septiņus.

Latvijas čempionēm Stopiņu NHK handbolistēm piektā uzvara šīs sezonas sešās spēlēs izrādījās viena no vieglākajām. Pēc nospēlētām piecām minūtēm viņu pretinieces LSPA studentes vēl bija vadībā 2:1, bet 23. minūtē jau zaudēja 2:13... Visu maču stopiņietes beidza ar graujošu 33:13 panākumu. Ivita Asare uzvarētājām guva deviņus, Elita Ekkerte astoņus, Elza Seržante septiņus un Lana Nikolajeva sešus vārtus.

Dāmu čempionāta tabulā pa 11 punktiem ir Stopiņu NHK un "REIR/Dobele", bet formāli pirmo vietu ieņem dobelnieces, kurām šosezon gūto un zaudēto vārtu starpība ir par vienu golu labāka nekā stopiņietēm. Līdzīgā veidā pateicoties šai starpībai, Salaspils sporta skola uz pēdējo sesto pozīciju nobīdījusi LSPA komandu – abām ir pa diviem punktiem.


Vīru pirmās līgas turnīrā par pārsteigumu parūpējās Ulbrokas sporta kluba handbolisti, kuri savās mājās pārspēja vienu no līdervienībām "Dobeli/Tērveti". Otrā puslaika vidū, kad rezultāts bija neizšķirts 22:22, mājinieki guva trīs vārtus pēc kārtas un šo nelielo pārsvaru nosargāja līdz beigām – 28:26. Renārs Čerņevskis guva desmit, Mareks Koroļkovs septiņus un Nikolajs Panovs piecus vārtus.

Uzvara ļāva Ulbrokas sporta klubam pakāpties no priekšpēdējās astotās vietas uz septīto (četri punkti septiņās spēlēs), bet pēdējo ar diviem punktiem sešos mačos joprojām saglabā Salaspils/"Mērnieks ZM" handbolisti.

Jāpiezīmē arī, ka Salaspils sporta namā sestdien un svētdien Baltijas līgas spēles mājinieku statusā aizvadīja "Celtnieks Rīga" kluba handbolisti. Tika piedzīvoti divi zaudējumi spēlēs pret Zaporožjes "ZTR" no Ukrainas (24:31) un Minskas "SKA" no Baltkrievijas (26:40).