11.11.2016 21:49

Ķekavas un Mārupes basketbolistiem – Lāčplēša dienas uzvaras

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas un Mārupes basketbolistiem – Lāčplēša dienas uzvaras BK "Ķekava"

Lāčplēša dienu ar uzvarām valsts svētkos piektdien izbraukumā atzīmēja Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā spēlējošās Pierīgas komandas. Ķekavas basketbolisti pārveda panākumu no Limbažiem, mārupieši – no Līvāniem. Sliktāk klājās Saulkrastu komandai.

Olimpiskā centra "Limbaži" un BK "Ķekava" spēlē gandrīz visu laiku vadībā bija ķekavieši, lai gan otrā puslaika sākumā mājiniekiem 18 punktu deficītu izdevās samazināt uz pusi (44:53) un atjaunot intrigu. Tomēr vēl trešajā ceturtdaļā viesi atbildēja ar 14:2 izrāvienu un beigās vairs nebija apturami, izcīnot jau astoto uzvaru pēc kārtas – 90:58.

Uzvarētāju labā uzreiz sešiem spēlētājiem izdevās gūt vismaz desmit punktu, visvairāk bija Nikam Saknītim (16), Kristapam Šteinbergam (14) un Naurim Miezim (13).


Grūtāk klājās Mārupes sporta centra komandai, kas piektdien viesojās pie kaimiņiem turnīra tabulā Līvānu basketbolistiem (abām vienībām šosezon bija pa četrām uzvarām sešās spēlēs). Otrajā ceturtdaļā mārupieši bija sasnieguši desmit punktu pārsvaru (30:20), taču mājinieki īsi pirms lielā pārtraukuma pamanījās izvirzīties vadībā (34:35).

Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā Mārupes basketbolistu pārsvars bija nieka četri punkti (62:58), taču tad dažu minūšu laikā viņi starpību palielināja par deviņiem punktiem un nosargāja uzvaru 77:69. Lielisku statistiku mārupiešiem savāca Nauris Metnieks – 13 punkti, 8 atlēkušās bumbas, 8 rezultatīvas piespēles un 5 pārķertas bumbas. Armands Seņkāns uzvarētājiem guva 20 punktus, Otto Polis un Roberts Pāže – pa 12 punktiem.

Atšķirībā no abām LBL2 spēlējošajām Pierīgas komandām trešās divīzijas klubs no Saulkrastiem piektdienas mačā pret basketbola klubu "Salacgrīva" bija diezgan nevarīgs un savās mājās piedzīvoja smagu zaudējumu 56:100 (24:43). Šī saulkrastiešiem bija sestā neveiksme septiņās spēlēs.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Jānis Lāčaunieks.