10.11.2016 11:55

Carnikavas florbolisti uzvar Ikšķilē, Saulkalne uzlabo pozīcijas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas florbolisti uzvar Ikšķilē, Saulkalne uzlabo pozīcijas Latvijas Florbola savienība

Ar Pierīgas komandu piedalīšanos šonedēļ aizvadītas vairākas spēles Latvijas florbola čempionāta pirmajā līgā un Rīgas čempionātā. Viņdien Ikšķilē viesojās florbola klubs "Carnikava".

Pašā spēles sākumā nonākuši iedzinējos, FK "Ikšķile" florbolisti ātri atspēlējās un līdz pirmās trešdaļas beigām panāca 3:1 savā labā. Taču otrais periods viņiem sanāca pagalam neveiksmīgs – Carnikavas komanda desmit minūšu laikā guva četrus vārtus pēc kārtas un, trešajā trešdaļā nosargājot savus vārtus neskartus, svinēja uzvaru 5:4.

Uzvarētāju labā divus vārtus (arī uzvaru nesošos) iemeta Rolands Puriņš, bet Ikšķiles kluba rindās ar hettriku jau trešajā mačā pēc kārtas atzīmējās Raimonds Zemzāle – septiņās spēlēs viņa kontā jau 20 precīzi metieni.

Rīgas čempionātā 13 komandu konkurencē FK "Ikšķile" ar 11 punktiem septiņās spēlēs ieņem ceturto vietu. FK "Carnikava" ar astoņiem punktiem piecās spēlēs ir septītajā pozīcijā, bet piekto ar desmit punktiem ieņem FK "Saulkalne" florbolisti, kuri pirmdien aizvadīja kārtējo spēli Latvijas pirmās līgas turnīrā.

Salaspilī viņi uzņēma FK "Roja"/"Rauda Print" vienību un izcīnīja visai pārliecinošu uzvaru 7:3. Tiesa, vēl 13 minūtes līdz pamatlaika beigām Saulkalnes florbolistu pārsvars bija minimāls (4:3), taču tad divi Arņa Ševeļkova vārtu guvumi piecu minūšu laikā nosvēra svaru kausus par labu saimniekiem. Pa diviem vārtiem mājiniekiem guva arī Alvis Bērziņš un Aleksandrs Mahortovs.

Pēc neveiksmīgā sezonas sākuma FK "Saulkalne" florbolistiem šis bija jau trešais panākums pēc kārtas un ceturtais pēdējās piecās spēlēs. Ar 12 punktiem 10 mačos viņi ieņem devīto vietu, bet otrajā vietā divus punktus aiz līderiem "Lielvārde/Fans" ir "RSU/Babītes" komanda (19 p.).

Tuvāko dienu laikā Pierīgā notiks vēl vairākas Latvijas un Rīgas čempionātu spēles. Piektdien valsts svētku vakarā plkst. 20.00 Salaspils sporta namā pirmās līgas spēli aizvadīs FK "Saulkalne" un FK "Madona", bet Inčukalna sporta kompleksā otrās līgas spēli – SK "Coyote" un Saulkrastu florbolisti. Sestdien plkst. 17.00 Spuņciema sporta zālē pirmās līgas mačs vīriem RSU/Babīte – LU/FS "Masters".

Svētdien plkst. 14.00 Ulbrokas sporta kompleksā virslīgas mačs vīriem "Triobet"/Ulbroka pret Kocēnu "Rubeni", bet tajā pašā laikā Spuņciemā otrās līgas cīņa "Rockets-2" pret FK "Vārme". Plkst. 18.00 Spuņciemā virslīgas maču aizvadīs "Rockets" un FBK "Valmiera" florbolisti, bet nedēļa noslēgsies plkst. 19.00 ar Latvijas otrās līgas spēli, kurā "Ķekavas Bulldogs" florbolisti savās mājās uzņems komandu Grobiņas novada komandu "Leģions".