09.11.2016 21:31

Mārupes basketbolisti vinnē ar "plus 43", Salaspilī debitē "VEF Rīga"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes basketbolisti vinnē ar "plus 43", Salaspilī debitē "VEF Rīga" arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas kārtējā spēlē pārliecinošu uzvaru savās mājās svinējuši Mārupes sporta centra basketbolisti, kuri pieveica turnīra pastarīšus bērnu un jauniešu basketbola skolas "Rīga" audzēkņus.

Spēli Mārupes sporta kompleksā mājinieki iesāka ar iespaidīgu 16:2 izrāvienu. Pirmā puslaika vidū uz brīdi precizitāti zaudēja mārupiešu uzbrukums, un viņu pārsvars līdz otrās ceturtdaļas vidum būtiski nepalielinājās. Taču pirmo puslaiku laukuma saimnieki pabeidza ar 18:2 spurtu un atpūtā devās ar 27 punktu pārsvaru (43:16).

Pēc pārtraukuma Mārupes basketbolisti turpināja audzēt starpību un spēli pabeidza ar graujošu 87:44 uzvaru. Mājinieku labā punktus guva desmit no spēlei pieteiktajiem vienpadsmit basketbolistiem, visvairāk – Armands Seņkāns (22), Roberts Žubulis (17) un Kārlis Večens (14). Mārupiešiem nu ir četras uzvaras līdzšinējās šīs sezonas sešās spēlēs.

Ievērības cienīgs notikums trešdien bija Salaspils sporta namā, kur "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas spēli laukuma saimnieku statusā pirmo reizi aizvadīja "VEF Rīga" basketbolisti. Viņi ar 82:74 pārspēja Latvijas Universitātes komandu, paši izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas un sagādājot sāncenšiem sesto zaudējumu sezonas septiņos mačos.