08.11.2016 11:22

Ķekavā noskaidro Latvijas novusa čempionāta finālistus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā noskaidro Latvijas novusa čempionāta finālistus Latvijas Novusa federācija

Nedēļas nogalē Ķekavas sporta klubā notika Latvijas individuālā novusa čempionāta pusfināla turnīri dāmām un kungiem, kuros kļuva zināmi novembra beigās paredzēto finālturnīru dalībnieki. Viņu vidū būs arī divi Babītes novusa meistari.

Ķekavā bija pulcējušies 46 Latvijas labākie novusisti un 30 labākās novusistes, kuri noskaidroja 24 finālturnīra dalībniekus vīru konkurencē un 16 dāmu čempionāta finālistes.

Vīriem labākos rezultātus sasniedza Valdis Čunka no Rīgas un Aldis Bišovs no Rojas, kuri 13 mačos izcīnīja desmit uzvaras un savāca 20 punktus. Viena uzvara un divi punkti mazāk bija trešās vietas ieguvējam ventspilniekam Kasparam Knipenam. Bet uzreiz aiz labāko trijnieka, arī savācot 18 punktus, ierindojās Ainārs un Juris Groseni no Babītes, pārliecinoši kvalificējoties finālturnīram, kas plānots 21. novembrī Tukumā.

Pavisam nedaudz līdz finālistu pulkam pietrūka vienīgajam mājiniekam starp pusfinālistiem – ķekavietim Mārim Ikertam, kurš ar 12 punktiem ierindojās 26. vietā. Savukārt Matīss Deksnis no Stopiņu novada ar astoņiem punktiem palika 44. vietā, liecina Latvijas Novusa federācijas informācija.

Latvijas novusa čempionāta finālā 24 dalībnieki vispirms izspēlēs viena apļa turnīru trijās apakšgrupās pa astoņiem, bet pēc tam pa četriem labākajiem no katras grupas, ņemot vērā savstarpējo spēļu rezultātus, turpinās cīņu par medaļām un 1.-12.vietu (pārējie – par 13.-24. vietu).

Vienlaikus notikušajā dāmu čempionāta pusfināla turnīrā, kurā Pierīgas novadu pārstāves gan nepiedalījās, uzvarēja rīdziniece Ilze Lāce (9 uzvaras 11 spēlēs un 18 punktu). Divus punktus mazāk ieguva kuldīdzniece Ilze Dziesma un cēsniece Aiva Oša, kura kopā ar tēvu un dēļu Groseniem šogad izcīnīja Pierīgas novadu sporta spēļu čempiona titulu Babītes komandas sastāvā.