07.11.2016 15:23

SK "Babīte" futbolistiem ieskaitīts tehniskais zaudējums, "Olainei" un "Audai" – tehniskās uzvaras

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
SK "Babīte" futbolistiem ieskaitīts tehniskais zaudējums, "Olainei" un "Audai" – tehniskās uzvaras Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija pirmdien nolēmusi ieskaitīt tehniskos zaudējumus 0:3 un piemērot 500 eiro naudas sodus sestdien nenotikušo pirmās līgas pēdējās kārtas spēļu laukuma saimniekiem. Tādējādi otro vietu noslēguma tabulā un tiesības aizvadīt pārspēles par ceļazīmi uz virslīgu iegūst "Olaine/Super Nova" komanda.

"Apriņķis.lv" jau ziņoja, ka nedēļas nogalē laika apstākļu dēļ nesagatavoto stadionu dēļ nenotika vairākas Latvijas virslīgas, pirmās līgas un dublieru čempionāta spēles, tajā skaitā trīs pirmās līgas mači ar Pierīgas komandu piedalīšanos: SK "Babīte" – JDFS "Alberts" Piņķos, kā arī RTU FC – Ķekavas "Auda" un "Skonto" – "Olaine/Super Nova" Rīgā.

Visos trijos gadījumos LFF Disciplinārlietu komisija, iepazinusies ar minētās spēles protokolu un inspektora ziņojumu, konstatējusi, ka "nepastāvēja objektīvie apstākļi", kas liegtu laukuma saimniekiem savlaicīgi sagatavot spēles laukumu atbilstoši pirmās līgas čempionāta reglamenta prasībām. Tāpēc mājinieku komandām – SK "Babīte", RTU FC un "Skonto" – piespriesti tehniskie zaudējumi un 500 eiro naudas sods.

Sporta klubam "Babīte" šis ir tikai otrais zaudējums sezonas 28 spēlēs, kas viņiem neliedza, neaizvadot sestdienas spēli, priecāties par īpašumā iegūto čempionu kausu un ceļazīmi uz virslīgu.


Savukārt Olaines un Ķekavas komandām iegūtie trīs punkti par tehniskajām uzvarām nozīmē, ka vietu secība noslēguma tabulā paliek tāda pati, kā pirms pēdējās kārtas. AFA "Olaine"/SK "Super Nova" futbolisti FK "Auda" vienību apsteidz par vienu punktu, ierindojas otrajā vietā un iegūst tiesības 9. un 13. novembrī aizvadīt pārspēles ar virslīgas priekšpēdējās vietas ieguvējiem FS "Metta"/LU futbolistiem.

Savukārt Ķekavas "Auda", kas sestdien neslēpa vēlmi futbola laukumā pacīnīties par vicečempionu titulu, finišēja trešajā vietā un pirmo reizi kopš 2007. gada iegūst Latvijas pirmās līgas medaļas.

LFF Disciplinārlietu komisija arī informē, ka saņemta "Olaine/Super Nova" sūdzība par FK "Auda" pārstāvju izteikumiem pret Olaines komandas treneri V. Ņesterenko. Sūdzības izskatīšana atlikta līdz papildus informācijai saņemšanai.