07.11.2016 08:48

Baltijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā dominē mārupietis un siguldiete

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baltijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā dominē mārupietis un siguldiete publicitātes

Trešo reizi Baltijas kausa izcīņa kalnu slēpošanā sākās Austrumeiropas lielākajā ziemas sporta un aktīvās atpūtas halle "Snow arena" Lietuvas dienvidu pilsētā Druskininkos. Pieaugušo konkurencē, startējot sportistiem no 15 valstīm, labākie bija mārupietis Kristaps Zvejnieks un siguldiete Lelde Gasūna, kuri uzvarēja visās trijās sacensībās.

Pirmajā dienā FIS "Entry league" slaloma sacensībās triju distanču summā vīriem K. Zvejnieks summā tikai par 0,01 sekundi apsteidza otrās vietas ieguvēju Juriju Daņiločkinu no Baltkrievijas, kaut arī bija labākais divos no trim mēģinājumiem. Savukārt dāmām L. Gasūna par sekundes trim simtdaļām pārspēja pēdējos gados Norvēģijā dzīvojošo Agnesi Āboliņu no Ķekavas novada Rāmavas, informēja Latvijas Slēpošanas federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Otrās dienas slaloma sacensībās K. Zvejnieks summā par 0,52 sekundēm apsteidza J. Daņiločkinu un Ksanderu Verkamenu no Beļģijas, kuri dalīja otro vietu. Ceturtais kopvērtējumā un otrais labākais starp latviešiem 1,26 sekundes aiz uzvarētāja bija Kristapa brālis Miks Zvejnieks. Dāmām, tāpat kā dienu iepriekš, pirmās divas vietas ieguva Gasūna un Āboliņa – šoreiz abas sportistes summā šķīra 0,15 sekundes, kaut pēc pirmajiem diviem mēģinājumiem Leldes pārsvars bija tikai 0,02 sekundes. Pirmo sešnieku noslēdza siguldiete Ieva Meldere.

Pirmo reizi Baltijas kausa ietvaros norisinājās aizraujošās paralēlā slaloma sacensības, kurās dalībnieki pēc izslēgšanas turnīra principa cīnījās par "Amber beverage group" sarūpēto naudas balvu fondu – uzvarētājiem pienācās 1000 eiro, finālā neveiksminiekiem 500 eiro, bet astotdaļfināla zaudētājiem pa 50 eiro.

Vīru pusfinālos Kristaps Zvejnieks divu braucienu summā pārspēja cēsnieku Žaku Gedru un Miks Zvejnieks – lietuvieti Roku Zavecku, bet abu brāļu duelī finālā pārāks bija gados vecākais Kristaps. Savukārt jaunākais no Zvejniekiem – Dāvis ieņēma dalītu piekto vietu, ceturtdaļfinālā piekāpjoties Mikam. Dāmām jau atkal pirmās divas vietas finālā sadalīja Lelde Gasūna un Agnese Āboliņa.

Pēc pieaugušo sacensībām divas dienas notika arī Baltijas kausa izcīņas pirmais posms jauniešiem, kurā trijās vecuma grupās slaloma distancēs meistarībā mērojās ap 170 kalnu slēpotāju no sešām valstīm.

No Latvijas jaunajiem kalnu slēpotājiem lielākos panākumus guva Siguldas sporta skolas audzēknes Patrīcija Ansonska un Dženifera Ģērmane, kuras izcīnīja pirmās vietas abās dienās attiecīgi U-12 un U-14 grupās. Jaunākajā grupā pirmajā dienā par uzvarētāju kļuva Artemijs Terlanovs, bet vienu otro un vienu trešo vietu ieguva Frīda Saļņikova. Savukārt vecākajā U-16 grupā viena otrā vieta tika ādažniecei Betijai Burkovskai.

Baltijas kausa izcīņas otrais posms paredzēts februāra beigās Siguldā, trešais – marta vidū Somijā.