06.11.2016 15:04

Ulbrokas un Ķekavas klubu florbolisti gatavojas pasaules čempionātiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas un Ķekavas klubu florbolisti gatavojas pasaules čempionātiem Latvijas Florbola savienība

Gatavojoties sezonas galvenajiem turnīriem, pārbaudes spēles nedēļas nogalē aizvadījušas Latvijas vīru, dāmu un junioru florbola izlases. Komandu sastāvos bija gan "Triobet"/Ulbroka un "Ķekavas" klubu florbolisti, gan FK "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs" florbolistes.

Par Vācijā notikušās Nāciju kausa izcīņas uzvarētāju kļuvusi Latvijas vīru valstsvienība, kuras sastāvā spēlēja trīs "Triobet"/Ulbroka florbolisti – vārtsargs Andis Blinds un uzbrucēji Artūrs Jurševskis un Kārlis Bulāns. Pirmajā spēlē latvieši ar 8:1 pieveica Norvēģiju, nākamajā ar 7:3 Vāciju, bet pēdējā dienā ar 4:1 arī Dāniju. Pret norvēģiem vienus vārtus guva Artūrs Jurševskis, bet Andis Blinds atvairīja 12 no 13 metieniem.

Latvijas florbolisti gatavojas pasaules čempionātam, kas no 3. līdz 11. decembrim risināsies Rīgā.


Latvijas dāmu florbola izlase, gatavojoties pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram februāra sākumā Spānijā, aizvadīja treniņnometni un vairākas spēles ar Somijas klubiem. Valstsvienības kandidāšu skaitā bija "Ķekavas Bulldogs" uzbrucējas Inga Ametere un Zanda Ozoliņa, kā arī FK "Ķekava" aizsardze Gundega Vancāne.

Pirmajā spēlē Latvijas izlase ar 6:9 piekāpās Helsinku "PPS" klubam – vienus vārtus guva I. Ametere. Dienu vēlāk Tamperē ar 5:4 tika pārspēta vietējā "Koovee" vienība, bet svētdien Helsinkos ar 13:5 apspēlētas kluba "Northern Stars" florbolistes.

Visbeidzot Latvijas junioru (U-19) izlase Kocēnos guva divas pārliecinošas uzvaras 7:2 un 15:0 (Latvijas florbola rekords!) pārbaudes spēlēs ar vienaudžiem no Igaunijas – abām komandām šis bija viens no treniņprocesa posmiem pirms maijā Zviedrijā paredzētā pasaules čempionāta. Mājinieku sastāvā bija četri "Ķekavas" un pieci "Triobet"/Ulbrokas florbolisti, un gandrīz visi nospēlēja rezultatīvi.

Abās spēlēs kopā Kristers Eglītis no Ulbrokas izcēlās ar pieciem precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli, viņa komandas biedriem Kārlim Jānim Petrovskim 2+0, Reino Ješēvicam 1+3 un Emīlam Birķim 0+1. No ķekaviešiem ar rezultativitāti izcēlās Everts Emīls Gertsons (1+2), Klāvs Jansons (1+0) un Ralfs Orste (1+0). Vēl spēlēm bija pieteikti Ulvis Mētra ("Triobet"/Ulbroka) un Renāts Degins ("Ķekava").