06.11.2016 11:40

Siguldiešu pārstāvētajai Latvijas junioru badmintona izlasei 39. vieta pasaulē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldiešu pārstāvētajai Latvijas junioru badmintona izlasei 39. vieta pasaulē publicitātes

Latvijas junioru (U-19) badmintona izlase pasaules junioru čempionātā jauktajām komandām ierindojusies 39. vietā 54 komandu konkurencē. Latvijas komanda ar vairākiem Siguldas badmintona kluba pārstāvjiem sastāvā turnīru noslēdza uz pozitīvās nots, uzvarot Lietuvas komandu 3:0.

Pasaules junioru čempionāts badmintonā jauktajām komandām notika Spānijas pilsētā Bilbao. Turpat no 8. novembrim notiks arī pasaules junioru individuālais čempionāts, kurā piedalīsies visi četri Latvijas spēlētāji, kuri piedalījās jaukto komandu čempionātā – siguldieši Liāna Lenceviča un Kristaps Kalniņš, rīdzinieks Niks Podosinoviks un valmieriete Una Berga. Latvijas komandas treneris ir Siguldas badmintona kluba vadītājs Ainārs Gureckis.

Latvijas komanda nospēlēja sešus mačus, informēja Badmintona federācijā. Četros Latvijas komanda zaudēja, tai skaitā pret Dāniju ar 1:4, pret Peru ar 0:3, pret Ungāriju ar 0:3. Ļoti tuvu uzvarai Latvijas komanda bija cīņā pret ķīniešiem no Makao (2:3) – Latvija piekāpās piektajā spēlē, zaudējot trešo izšķirošu setu. Uzvaras Latvijas komanda guva pār Islandi 3:1 un Lietuvu 3:0. Formāli Latvijas komanda uzvarēja arī Ganas komandu, kas uz šo turnīru nespēja ierasties.

"Šis ir ļoti labs rezultāts, ņemot vērā badmintona lielo popularitāti daudzviet pasaulē. Šeit piedalās 54 komandas un 700 planētas labākie juniori, lieliska atmosfēra. Varam klātienē redzēt visus labākos spēlētājus. Un mūsējiem tā ir fantastiska pieredze, jo katrs dabūs uzspēlēt vismaz 15 spēles," stāsta Latvijas junioru izlases treneris Ainars Gureckis.