05.11.2016 16:30

Stopiņu handbolistes pārliecinoši pieveic Salaspils sporta skolas komandu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolistes pārliecinoši pieveic Salaspils sporta skolas komandu Elvijs Ozoliņš, LHF

Latvijas dāmu handbola čempionātā pirmo reizi šosezon savā starpā tikās abas Pierīgas komandas – Ulbrokā Stopiņu novada handbolistes uzņēma Salaspils sporta skolas audzēknes un svinēja pārliecinošu uzvaru. Pa zaudējumam Ulbrokas un Salaspils vīru komandām.

Spēlē Ulbrokas sporta kompleksā pirmā puslaika lielāko daļu salaspilietes pret Latvijas čempionēm turējās godam (9:10), taču tad laukuma saimnieces dažu minūšu laikā iemeta sešus vārtus pēc kārtas un pārņēma iniciatīvu. Turpinājumā Stopiņu komanda lēnām audzēja pārsvaru un beigās svinēja pārliecinošu uzvaru 36:23.

Mājinieču labā Lana Nikolajeva guva astoņus vārtus, Elza Seržante un Daina Sergejeva pa septiņiem, Ivita Asare sešus un Elita Ekkerte piecus vārtus. Salaspils sporta skolas komandas rindās rezultatīvākās bija Inese Umjarova (8) un Renāte Salmane (6).


Čempionāta turnīra tabulā Pierīgas vienības atrodas pretējos "polos" – Stopiņu NHK ar deviņiem punktiem piecās spēlēs ir līderes, bet salaspilietes piedzīvojušas zaudējumus visās piecās spēlēs un ir pēdējā sestajā vietā.

Divas pēdējās pozīcijas Ulbrokas un Salaspils komandas ieņem pirmās līgas turnīrā vīriem. Piektdien un sestdien abas piedzīvoja piektās neveiksmes sešos šīs sezonas mačos.

Salaspils/"Mērnieks ZM" handbolisti savās mājās pēc katastrofāla cīņas sākuma (0:6) piekāpās kaimiņiem no Ogres novada sporta centra/HK "Ogre" – 25:31. Salaspiliešiem Žanis Malahovs realizēja septiņus metienus un Nils Remess četrus.

Savukārt Ulbrokas sporta kluba komanda neveiksmīgi aizvadot otrā puslaika vidusdaļu (no 19:19 – 19:25) ar 27:32 viesos zaudēja Ludzas sporta kluba "Latgols" junioriem (Andris Lazda 8, Raivis Pētersons un Edmunds Bogdanovs pa 5).