05.11.2016 16:49

Laikapstākļu dēļ nenotiek pēdējās spēles ar Babītes, Olaines un Ķekavas futbola klubu piedalīšanos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Laikapstākļu dēļ nenotiek pēdējās spēles ar Babītes, Olaines un Ķekavas futbola klubu piedalīšanos FC Skonto

Sestdien bija paredzētas Latvijas futbola pirmās līgas pēdējās kārtas spēles, taču biezās sniega segas dēļ vairākas no tām nenotika. Arī mači ar Ķekavas futbola kluba "Auda" un "Olaine/Super Nova" komandas piedalīšanos, kuriem vajadzēja noteikt turnīra tabulas otrās vietas likteni.

Ņemot vērā neparedzēti biezo sniega segu, kas pēdējās dienās pārklājusi Rīgu un Rīgas apkārtni, Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību organizācijas komiteja piektdien izskatīja jautājumu par spēļu "Skonto" – "Olaine/Super Nova" un RTU futbola centrs – FK "Auda" aizvadīšanu. Abu spēļu saimnieki RTU un "Skonto" informēja, ka stadioni nav gatavi spēļu uzņemšanai, bet spēļu pārcelšana uz vēlāku laiku nav iespējama, jo virslīgas un pirmās līgas reglamenti paredz, ka pārspēles starp virslīgas priekšpēdējās un pirmās līgas otrās vietas ieguvējiem jāaizvada līdz 13. novembrim (tās paredzētas 9. un 13. novembrī).

Tā kā viesi – "Auda" un "Olaine/Super Nova" – neesot piekrituši spēļu pārcelšanai uz citiem stadioniem, kā arī neesot ievērota reglamentā noteiktā kārtība attiecībā uz spēļu pārcelšanas termiņu (ne vēlāk kā piecas dienas iepriekš), LFF nolēma oficiāli atstāt spēkā abu šo spēļu norises vietas.


Sestdien plkst. 14.00 abas spēles, kā arī SK "Babīte" mačs pret JDFS "Alberts" Piņķos nenotika, un lēmumu par to iznākumiem pieņems LFF Disciplinārlietu komisijas sēdē tuvākajās dienās. Pagaidām federācijas mājaslapā spēļu protokolu vietā publicēts ieraksts "Nesagatavotā laukuma dēļ spēle netika aizvadīta". Iespējams, laukuma saimniekiem tiks piešķirti tehniskie zaudējumi, un tādā gadījumā abu Pierīgas komandu vietas noslēguma tabulā paliks nemainīgas.

Kā zināms, pirmās līgas čempionu titulu debijas gadā šajā turnīrā jau labi sen bija nodrošinājuši sporta kluba "Babīte" futbolisti, kuri līdz ar to arī ieguvuši tiesības nākamgad spēlēt virslīgā (78 punkti). Pirms pēdējās kārtas Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine"/sporta kluba "Super Nova" komanda ar 59 punktiem ieņēma otro vietu, bet trešajā ar 58 punktiem bija FK "Auda".

Ja šāds stāvoklis arī saglabāsies, olainieši iegūs tiesības 9. un 13. novembrī aizvadīt pārspēles par vietu virslīgā nākamajā sezonā ar šāgada čempionāta virslīgas priekšpēdējās vietas ieguvējiem futbola skolas "Metta"/Latvijas Universitātes spēlētājiem, bet pirmās līgas ilgdzīvotāji FK "Auda" samierināsies ar bronzas medaļām – pirmajām godalgām kopš 2007. gada.

Sestdien SK “Babīte” futbolisti saņēma “komanda.lv” pirmās līgas čempionu kausu. Foto – LFFSestdien SK “Babīte” futbolisti saņēma “komanda.lv” pirmās līgas čempionu kausu. Foto – LFF