05.11.2016 14:02

Bobslejisti Ķibermanis un Žaļims izcīna pirmās divas vietas Eiropas kausa posmā Siguldā

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bobslejisti Ķibermanis un Žaļims izcīna pirmās divas vietas Eiropas kausa posmā Siguldā arhīvs

Latvijas bobslejisti Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims sestdien Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē izcīnīja pirmās divas vietas Eiropas kausa (EK) sezonas pirmajā posmā bobslejā divnieku ekipāžām.

Ķibermanis, startējot kopā ar stūmēju Matīsu Mikni, divu braucienu summā Žaļimu ar pieredzējušo stūmēju Daumantu Dreiškenu pārspēja par vienu sekundes desmitdaļu.

Uzvarētāji divus braucienus veica minūtē un 39,94 sekundēs, abos braucienos esot ātrākie, kamēr Žaļims un Dreiškens abos braucienos uzrādīja otro labāko rezultātu.


Ķibermanis pēc pirmā brauciena Žaļimu pārspēja tikai par divām sekundes simtdaļām, bet otrajā pārsvaru palielināja.

Trešā palika vācieša Riharda Elsnera pilotētā ekipāža, kura uzvarētājam zaudēja jau 0,52 sekundes.

Sacensībās startēja arī Ralfa Bērziņa pilotētais divnieks ar stūmēju Kasparu Brezinski, divu braucienu summā uzvarētājiem zaudējot 2,74 sekundes un ieņemot 15.vietu starp 21 duetiem.

Bērziņam un Brezinskim šīs bija šāda līmeņa debijas sacensības.

Svētdien turpat Siguldā bobsleja divnieki aizvadīs vēl vienas Eiropas kausa sacensības.

Tikmēr dāmu sacensībās sestdien septiņu ekipāžu konkurencē uzvarēja beļģietes Elfje Vilemsena un Sofija Verkruijsena. Latvijas bobslejistes sacensībās nepiedalījās.

Eiropas kausa posms bobslejā un skeletonā Siguldā notiek otro gadu pēc kārtas. Latvijas trase vēlas tuvākajā laikā arī iegūt tiesības rīkot Pasaules kausa sacensības.