29.10.2016 16:30

Pierīgas futbola klubi garantē pirmās trīs vietas pirmās līgas čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas futbola klubi garantē pirmās trīs vietas pirmās līgas čempionātā AFA "Olaine"

Viss goda pjedestāls Pierīgai – tas kļuva zināms sestdien pēc Latvijas futbola pirmās līgas priekšpēdējās kārtas spēlēm. Sporta klubs "Babīte" jau labu laiku garantējis čempionu titulu, bet "Olaine/Super Nova" futbolisti cīņā par otro vietu apsteiguši Ķekavas futbola klubu "Auda".

Priekšpēdējā kārtā FK "Auda" futbolisti bija brīvi, bet Apvienotās futbola akadēmijas "Olaine"/sporta kluba "Super Nova" spēlētāji sezonas pēdējā mājas mačā uzņēma citus konkurentus uz godalgotu vietu – Rēzeknes futbola akadēmijas komandu.

Pirmā puslaika vidū mājiniekus vadībā izvirzīja Alekss Regža, bet desmit minūtes olainiešu labākais vārtu guvējs Vugars Askerovs panāca 2:0. Otrajā puslaikā Azerbaidžānas leģionārs desmit minūšu laikā vēl divreiz ieraidīja bumbu rēzekniešu vārtos, bet sešas minūtes līdz beigām ar savu ceturto precīzo raidījumu panāca beigu rezultātu – 5:0 "Olaine/Super Nova" futbolistu labā.


Izjaukt Pierīgas klubu atrašanos pirmajās trijās vietās vēl varēja "Valmiera Glass FK" futbolisti, taču viņi diezgan negaidīti "paklupa" izbraukuma spēlē Smiltenē (0:1) un līdz ar to konkurentus panākt nevarēs.

SK "Babīte" savās mājās Piņķos uzņēma Rīgas Tehniskās universitātes futbola centra komandu, jau pirmajās četrās minūtēs guva divus vārtus, līdz pārtraukuma – vēl divus un otrā puslaika pirmajās desmit minūtēs – vēl divus. Tikai tad viesiem izdevās mazliet atspēlēties – beigu rezultāts 6:2. Divreiz mājinieku rindās precīzs bija Aleksejs Rosoha, pa reizei – Aleksejs Saveļjevs, Viktors Baikovs, Viktors Kurma un Edgars Kārkliņš.

Pirms pēdējās kārtas līderiem un turnīra uzvarētājiem SK "Babīte" futbolistiem (78 punkti) seko "Olaine/Super Nova" (59 p.), FK "Auda" (58), "Valmiera Glass FK" (54) un Rēzeknes FA (52). Kā zināms, pirmās līgas turnīra otrās vietas ieguvēji tiksies ar virslīgas priekšpēdējās vietas īpašniekiem divās pārspēlēs par tiesībām nākamgad spēlēt virslīgā.

Sezonas pēdējās spēlēs 5. novembrī SK "Babīte" Piņķos uzņems JDFS "Alberts" komandu un pēc mača acīmredzot oficiāli tiks sveikti kā čempioni, olainieši viesos tiksies ar "Skonto FC", bet ķekavieši – ar Rīgas Tehniskās universitātes futbola centra komandu.