28.10.2016 10:43

Pierīgas jaunie basketbolisti cīnās par "Kāruma" kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas jaunie basketbolisti cīnās par "Kāruma" kausu Romualds Vambuts, Ritvars Raits, basket.lv

VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas rīkotās "Kārums kausa" izcīņas pirmajā posmā, kas tradicionāli norisinās skolēnu brīvdienās, sasniegts dalībnieku rekords. Turnīriem divās vecuma grupās, kas divas dienas norisinājās 13 sporta zālēs, tostarp Mārupes sporta kompleksā, bija pieteikušās 124 komandas.

Dalībnieku vidū bija arī pusotrs desmits Pierīgas skolu, sporta klubu un sporta skolu komandu, kas piedalījās U-10 (2007. g.dz.) un U-11 (2006. g.dz.) vecuma grupu turnīros – gan spēlēs, gan basketbola elementu stafetēs.

Kā liecina rīkotāju informācija, šīs sezonas pirmajos turnīros vislabāk veicies U-11 grupas puišu komandām no Siguldas un Salaspils – gan siguldieši, gan Igora Miglinieka skolas audzēkņi uzvarēja visās trijās spēlēs. Bez zaudējumiem, gūstot uzvaras abās aizvadītajās spēlēs, cīnījusies arī Mārupes sporta centra U-11 grupas komanda "Pirāti", kā arī U-10 grupas komandas no Ķekavas un Salaspils.

"Kāruma" kausa pirmajos turnīros piedalījās arī Ikšķiles, Berģu un Saulkrastu puišu vienības, kā arī Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas meiteņu komanda. Paredzams, ka šosezon "Kārums kausa" izcīņas turnīri vēl notiks 3. un 4. janvārī, kā arī 14. un 15. martā, bet finālturnīrs paredzēts jūnija sākumā.