27.10.2016 11:14

Sestdien Ādažos norisināsies viens no pēdējiem taku skrējieniem sezonā – "xTrail"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sestdien Ādažos norisināsies viens no pēdējiem taku skrējieniem sezonā – "xTrail" Monika Griezne

Starts sacensībām plkst. 12.00 pie Vējupes pludmales. Skrējiena maršruti vīsies gar Gaujas upi, Kadagas ezeru un Dūņezeru.

Dalībnieki varēs izvēlēties vienu no četrām distancēm – 500 metru skrējienu bērniem, 8 kilometru garo "Veselības distanci", "Tautas distanci", kurā jāpieveic 18 kilometri, vai arī 36 kilometru distanci, vēsta "xTrail" sacensību organizatore Marta Zumberga.

Īpaša ir "Skandi Motors Nissan DUO" 36 kilometru distance, kādas nav nevienās citās sacensībās Latvijā: dalībnieki to veic komandās pa divi, vienam skrienot, bet otram – braucot ar velosipēdu. Dalībnieki drīkst mainīties pozīcijām pēc pašu ieskatiem – dažas komandas mainās ik pēc kilometra vai retāk, savukārt izturīgie dalībnieki visu distanci noskrien, ļaujot otram komandas biedram to veikt ar velosipēdu.

Maršruti ietvers meža ceļus un takas, kā arī meža smiltis un pilsētas celiņus. Skrējienā aicināti piedalīties gan skrējēji, soļotāji un nūjotāji, gan arī velobraucēji. Reģistrēties rudenīgi krāšņajam skrējienam iespējams vēl līdz 27. oktobrim "xTrail" mājaslapā vai arī sacensību dienā klātienē.

Laika limits 36 kilometru un 18 kilometru distancei ir 5 stundas, bet 8 kilometru distancei – 3 stundas.

Sacensības piedāvā Ādažu novada dome, atbalsta – "Skandi Motors", "Nissan", "Isostar", "Asics", "Vitamax", "Vichy".