26.10.2016 15:05

Siguldā gaidāmajā Eiropas kausa posmā bobslejā debitēs pilots Ralfs Bērziņš

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā gaidāmajā Eiropas kausa posmā bobslejā debitēs pilots Ralfs Bērziņš arhīvs

Novembra sākumā Siguldā gaidāmajā Eiropas kausa posmā bobslejā un skeletonā debitēs jaunais bobsleja pilots Ralfs Bērziņš, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Eiropas kausa izcīņas kalendārs šajā sezonā sāksies ar sacensībām Siguldā. Vispirms 4. novembrī pirmo posmu aizvadīs skeletonisti, bet 5. un 6. novembrī trasē dosies bobsleja divnieku ekipāžas, katrā no dienām sadalot medaļu komplektus.

Kā vēsta LBSF, dalībnieki vēl turpina pieteikties sacensībām, bet jau šobrīd zināms, ka Siguldā uz ledus izies vismaz 20 valstu sportisti.


Latvijas bobsleja komandu pārstāvēs viens no pagājušā gada Siguldas posma uzvarētājiem Uģis Žaļims un Oskars Ķibermanis, bet debiju piedzīvos jaunais pilots Ralfs Bērziņš, kurš agrāk nodarbojās ar kamaniņu sportu. No stūmējiem sacensībām pieteikti Matīss Miknis, Jānis Jansons un Māris Priekulis, bet vēl ir iespējamas izmaiņas. Sākotnēji bija informācija, ka posmā startēs arī slavenais šveicietis Beāts Hefti, tomēr bobslejists guvis traumu un sacensībās Siguldā nepiedalīsies.

Kā zināms, Latvijas vadošajam pilotam Oskaram Melbārdim augusta izskaņā tika veikta muguras operācija, bet treniņus viņš varēs atsākt novembrī.

Savukārt skeletona sacensībās Latviju pārstāvēs Ivo Šteinbergs, kurš pērn Siguldā izcīnīja uzvaru, kā arī Krists Netlaus un Kristaps Zeila. Dāmu konkurencē šoreiz nebrauks Endija Tērauda, kura bija labākā no latvietēm pagājušajā sezonā, bet viņas vietā Latvijas godu aizstāvēs Dārta Zunte un Paula Kristiāna Lāce.

Sportisti treniņus trasē aizvadīs jau no nākamās pirmdienas, bet sacensības notiks nedēļas otrajā pusē.

Eiropas kausa posms bobslejā un skeletonā Siguldā notiks otro gadu pēc kārtas. Latvijas trase vēlas tuvākajā laikā arī iegūt tiesības rīkot Pasaules kausa sacensības.

Tikmēr Pasaules kausa sezona sāksies decembra sākumā Ziemeļamerikā, uz kurieni gan mūsu bobslejisti nedosies. Kopumā sezonā paredzēti astoņi PK posmi, bet pasaules čempionāts februārī norisināsies Soču olimpisko spēļu trasē Krievijā. Pašā sezonas noslēgumā pirmās oficiālās sacensības notiks arī nākamo olimpisko spēļu mājvietā Dienvidkorejā, Phjončhanas trasē.