25.10.2016 10:08

Piejūras derbijā Carnikavas basketbolisti salauž Saulkrastu komandas pretestību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Piejūras derbijā Carnikavas basketbolisti salauž Saulkrastu komandas pretestību arhīvs

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīrā pirmo reizi šosezon laukumā tikās abas Pierīgas novadu komandas – Carnikavas pamatskolā pie laukuma saimniekiem viesojās kaimiņi Saulkrastu basketbolisti. Mājinieki viesu pretestību salauza tikai pašā cīņas izskaņā.

Saulkrastu komanda, kas bija zaudējusi visas četras pirmās šīs sezonas spēles, maču Carnikavā iesāka ar septiņiem punktiem pēc kārtas un nelielu pārsvaru saglabāja gandrīz visas pirmās ceturtdaļas garumā. Pirmā puslaika otrajā pusē carnikavieši tomēr pārņēma iniciatīvu, pārtraukumā devās ar astoņu punktu handikapu (35:27), bet otrā puslaika pašā sākumā jau panāca ievērojamu 44:29 starpību.


Saulkrastu komanda nesteidza padoties, ātri vien atbildēja ar 10:2 izrāvienu, bet ceturtās ceturtdaļas vidū starpību samazināja līdz minimumam – 54:53 Carnikavas labā. Dažu nākamo minūšu laikā mājiniekiem tomēr izdevās piebremzēt kaimiņu ofensīvu un ar vairākiem rezultatīviem uzbrukumiem panākt sev labvēlīgo iznākumu 64:59.

Par spēles galveno varoni kļuva Jānis Ābols, kurš Carnikavas komandas sastāvā izcēlās ar 25 gūtiem punktiem un 10 izcīnītajām atlēkušajām bumbām pie groziem. Deviņus punktus mājiniekiem pievienoja Rolands Dovgjallo. Saulkrastu vienības rindās rezultatīvākie bija Armands Jakušenoks (11 punkti) un Ģirts Duburs (10).

Ar četrām uzvarām piecās spēlēs Carnikavas basketbolisti LBL3 B apakšgrupā ieņem otro vietu aiz Bauskas sporta centra "Mēmele" komandas, kas kā viena no retajām pagaidām spēlē bez zaudējumiem (4-0). Savukārt Saulkrasti ar piecām neveiksmēm piecos mačos ir tabulas beigās.

Piektdien saulkrastieši savā laukumā uzņems BJBS "Rīga" komandu, bet carnikaviešiem nākamā spēle paredzēta pirmdien, 31. oktobrī, savās mājās pret pieminētajiem baušķeniekiem.