19.10.2016 12:35

Ādažu vidusskolas basketbolisti uzvar arī otrajā Pierīgas skolu turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu vidusskolas basketbolisti uzvar arī otrajā Pierīgas skolu turnīrā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu basketbola turnīrā C vecuma grupas zēniem (2003. g.dz.) pirmo vietu izcīnījuši Ādažu vidusskolas skolnieki, atkārtojot divus gadus vecāko skolas biedru pirms nedēļas gūto panākumu. Otro un trešo vietu ieguva Jaunmārupes pamatskolas un Mārupes vidusskolas audzēkņi.

Ādažu vidusskolā notikušajā turnīrā piedalījās astoņu Pierīgas mācību iestāžu komandas, kas vispirms aizvadīja viena apļa spēles divās apakšgrupās, bet pēc tam finālspēles par pirmo, trešo un piekto vietu.

Ar trim uzvarām trijās spēlēs vietu finālā nodrošināja pagājušā gada Pierīgas skolu turnīra otrās vietas ieguvēji Jaunmārupes pamatskolas basketbolisti. Viņi ar 47:5 pieveica Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolu, ar 39:8 Babītes vidusskolu un ar 28:5 Ādažu Brīvo Valdorfa skolu.

Vēl pārliecinošāk grupu turnīru aizvadīja mājinieki Ādažu vidusskolas skolnieki, kuri guva trijās graujošas uzvaras pār Carnikavas pamatskolu (97:3), Saulkrastu vidusskolu (85:8) un Mārupes vidusskolu (48:1).

Tādējādi, gluži tāpat kā pirms gada, C grupas turnīra izšķirošajā spēlē tikās Ādažu un Jaunmārupes skolu basketbolisti, un arī šoreiz pārāki izrādījās ādažnieki – 29:17. Šajā vecuma grupā viņi Pierīgas čempionu titulu ieguvuši jau trešo gadu pēc kārtas.

Grupu otro vietu ieguvēju savstarpējā spēlē par trešo vietu turnīra kopvērtējumā Mārupes vidusskolas audzēkņi ar 29:15 pārspēja Berģu MMP basketbolistus, bet piekto vietu ieguva Ādažu Brīvās Valdorfa skolas komanda, kas ar 28:4 finālspēlē uzvarēja Saulkrastu vidusskolu. Abu apakšgrupu ceturto vietu ieguvēji Babītes vidusskolas un Carnikavas pamatskolas basketbolisti turnīru beidza dalītajā septītajā vietā.

Līdz gada beigām Pierīgas skolēnu sporta spēļu programmā vēl plānotas divas sacensības – tautas bumbas turnīru 22. novembrī Jaunmārupes pamatskolā aizvadīs D vecuma grupas meitenes (2005. g.dz. un jaunākas), bet nedēļu vēlāk Mārupes vidusskolā zēni.

Iepriekš:

Ādažnieki svin dubultuzvaru Pierīgas skolu basketbola turnīrā