17.10.2016 10:51

Siguldas badmintona klubs nosargā Latvijas čempionu titulu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas badmintona klubs nosargā Latvijas čempionu titulu Siguldas badmintona klubs

Nedēļas nogalē Siguldā notikušajā Latvijas komandu čempionātā badmintonā otro gadu pēc kārtas triumfēja mājinieki – Siguldas badmintona kluba un sporta skolas spēlētāji, kuri finālā pārspēja Valmieras badmintonistus.

Turnīrā Siguldā astoņas Latvijas labākās klubu komandas vispirms aizvadīja divus apakšgrupu turnīrus, pēc kuriem notika finālspēles par vietām kopvērtējumā. Komandu čempionātā katrā mačā tiek aizvadītas piecas savstarpējas spēles: vīriešu un dāmu vienspēlēs, vīriešu un dāmu dubultspēles, kā arī jauktā dubultspēle. Priekšsacīkstēs aizvada visas piecas spēles, bet izslēgšanas turnīros uzvarai pietiek arī ar 3:0 vai 3:1, un no komandu savstarpējas vienošanas ir atkarīgs, vai tiks izspēlētas atlikušās spēlēs (vai atlikusī spēle). Viens badmintonists katrā mačā drīkst piedalīties ne vairāk kā divās spēlēs.


Siguldas badmintona klubs un Siguldas sporta skola (SBK/SSS) čempionātā bija pārstāvēta ar divām komandām. Pirmā komanda priekšsacīkstēs svinēja pārliecinošas uzvaras pār Rīgas badmintona skolu (5:0), Cēsīm (5:0) un Rīgas Tehnisko universitāti (4:1), grupā ieguva pirmo vietu un tiesības spēlēt galvenajā finālā. Tur viņiem pretī stājās otrās apakšgrupas uzvarētāji Valmieras badmintona kluba pārstāvji, kuri pirmajā posmā bija sagādājuši zaudējumus 0:5 trim Pierīgas komandām no Baložiem, SBK/SSS-2 un Salaspils badmintona kluba.

Vidzemnieku savstarpējo rēķinu kārtošana finālā ilga četras spēles. Vienīgo zaudējumu siguldieši piedzīvoja vīriešu vienspēļu cīņā, kurā Kristaps Kalniņš piecos setos piekāpās Andim Bērziņam. Dāmu vienspēlēs Monika Radovska ar 3:0 pieveica Unu Bergu, "mikstā" Guntis Lavrinovičs un Liāna Lenceviča ar 3:1 uzvarēja Ojāru Koziņecu un Unu Bergu, bet izšķirošo punktu vīru dubultspēlēs izcīnīja Guntis Lavrinovičs un Kārlis Vidass, kuri ar 3:1 pārspēja O. Koziņecu un A. Bērziņu. Summā 3:1, un Siguldas badmintonisti nosargājuši Latvijas čempionu titulu.

SBK/SSS pirmo komandu čempionātā pārstāvēja vēl arī Diāna Lenceviča, Marta Brengule, Arta Priedniece, Anna Kupča un Uvis Raivis Kronenbergs.

Mačā par bronzas medaļām apakšgrupu otro vietu ieguvēju starpā Baložu badmintonisti ar 1:3 piekāpās RTU komandai, kuras sastāvā spēlēja siguldieši Teodors Kerimovs un Kristaps Jānis Gulbis, un ierindojās ceturtajā vietā. Komandu pārstāvēja Terēza Balode (guva vienīgo uzvaru "mazajā finālā"), Anna Pumpure, Viesturs Bajārs, Jānis Malnačs un Mārtiņš Kažemaks.

Cīņā par piekto vietu SBK/SSS-2 komanda ar 2:3 piekāpās cēsniekiem, bet mačā par septīto vietu Salaspils badmintona klubs ar 0:4 zaudēja Rīgas badmintona skolas audzēkņiem, kuri pirms siguldiešu pērnā gada uzvaras bija vinnējuši Latvijas komandu čempionātā deviņus gadus pēc kārtas.

Badmintona sezona Latvijā turpināsies jau šīs nedēļas nogalē – 22. un 23. oktobrī Inčukalna sporta kompleksā notiks Latvijas Apvienotās badmintona līgas (LABL) pirmā posma sacensības, kurās var piedalīties gan pieredzējuši spēlētāji, gan gados jauni un amatieru statusā spēlējoši badmintonisti, kā arī iesācēji. Līdzīgi kā pēdējos gados, arī šosezon LABL turnīrā notiks seši posmi – divi Inčukalnā un četri Siguldā.