16.10.2016 08:38

Prezidenta kausi gan paliek Siguldā, gan aizceļo uz Krimuldu, Sēju, Saulkrastiem, Ropažiem un Stopiņiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Prezidenta kausi gan paliek Siguldā, gan aizceļo uz Krimuldu, Sēju, Saulkrastiem, Ropažiem un Stopiņiem www.kamanas.lv

Tradicionālajā Prezidenta kausa izcīņā kamaniņu sportā starta rāvienos pieaugušo konkurencē jau ceturto gadu pēc kārtas labākais bija siguldietis Kristaps Mauriņš un piekto reizi – krimuldiete Elīza Cauce. Dažādās vecuma grupās uzvaras izcīnīja vēl vairāku Pierīgas novadu sportisti.

Sacensībās, kas ievada kamaniņu sporta sacensību sezonu Latvijā, katrs sportists startēja divos starta rāvienos, kuru laiks tiks summēts ar vienu starta reakcijas laiku, kas ir ļoti būtisks faktors komandu stafetes sacensībās, liecina Latvijas Kamaniņu sporta federācijas informācija.


Vīriešu konkurencē pirmās trīs vietas ieguva mājinieki siguldieši – K. Mauriņš divu startu summā uzrādīja kopējo rezultātu 9,950 sekundes. Otrais bija Artūrs Dārznieks (10,170 s) un trešais – Inārs Kivlenieks (10,207 s). Junioru ieskaitē par uzvarētāju kļuva Kristers Aparjods no Saulkrastiem, kurš kopvērtējumā uzrādīja ceturto labāko rezultātu (10,379), un apsteidza ropažniekus Robertu Plūmi (10,415) un Mārtiņu Botu (10,476).

Dāmu startā Elīza Cauce uzrādīja laiku 10,753 sekundes. Otrā bija labākā starp juniorēm – siguldiete Elīna Ieva Vītola (10,908), bet trešā Kendija Aparjode no Saulkrastiem (10,853). Apsteidzot pieredzējušāko novadnieci Ullu Zirni, ceturto vietu kopvērtējumā un otro starp juniorēm ieņēma Sigita Bērziņa no Siguldas (11,016), bet trešā junioru konkurencē bija Anda Upīte no Sējas novada.

Divnieku konkurencē, nestartējot brāļiem Šiciem, labāko rezultātu uzrādīja Sējas novada pārstāvji Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (10,550 s). Aiz viņiem Kristens Putins un Imants Marcinkevičs, juniori Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem, kā arī Edgars Stalts (Krimulda) un Gunārs Bergs (Saulkrasti).

Vecākajā A grupā jauniešiem (1999./2002. g.dz.) pirmās trīs vietas sadalīja Konstantīns Buglaks no Stopiņu novada, Edgars Karnītis no Sējas novada un Eduards Ševics-Mikelševics no Saulkrastiem. Buglaks un Karnītis kopā startēja arī divnieku ekipāžu sacensībās un ieņēma otro vietu aiz Stopiņu novada dueta Arturs Gruzdulis / Viktors Nahodkins.

B vecuma grupā (2003./04. g.dz.), kurā reakcijas laiks netika fiksēts, labāko trijniekā iekļuva Kaspars Rinks (Ropaži), Martins Irbe (Stopiņi) un Oskars Bondarenko (Ropaži), bet C grupā (2005./07. g.dz.) – Vitālijs Jegorovs (Stopiņi), Uldis Jakseboga (Ropaži) un Aleksis Siņiļņikovs (Saulkrasti). Viņi visi trenējas Bērnu un jauniešu kamaniņu sporta skolā.

Arī sacensībās jaunietēm dominēja Pierīgas jaunās kamaniņu braucējas. A grupā labākais starts izrādījās Arinai Cicjurai no Ropažiem – aiz viņas Frančeska Bona no Siguldas un vēl viena Ropažu jaunā kamaniņu braucēja Līva Knēta. B grupas labākais trijnieks – Marta Zukule (Ropaži), Zane Kaluma (Saulkrasti) un Evelīna Paegle (Sigulda), bet C grupā visu goda pjedestālu aizņēma ropažnieces Dārta Tīlane, Edīte Dace Lehre un Marta Robežniece.

Nākamnedēļ sportisti turpinās treniņus Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē, bet jau novembra sākumā komanda dosies uz starptautiskajām treniņnometnēm Vācijā un Austrijā. Pieaugušajiem jaunā Pasaules kausa sezona kamaniņu sportā sāksies novembra beigās Vācijas trasē Vinterbergā, bet janvāra vidū notiks posms Siguldas trasē.