12.10.2016 21:48

LBL čempionātā Ķekava vinnē ar plus 26, Saulkrasti zaudē ar mīnus 30

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LBL čempionātā Ķekava vinnē ar plus 26, Saulkrasti zaudē ar mīnus 30 Ķekavas sporta klubs

Iespaidīga uzvara un smags zaudējums – tāda ir Pierīgas klubu bilance Latvijas Basketbola līgas otrās un trešās divīzijas pēdējās spēlēs. Trešo panākumu pēc kārtas guvuši LBL2 debitanti basketbola kluba "Ķekava" spēlētāji.

Pirmās ceturtdaļas vidū BK "Ķekava" trešdienas pretinieki bērnu un jauniešu basketbola skolas "Rīga"/"Rīdzene" komanda uz brīdi uzņēmās vadību. Taču ķekavieši guva deviņus punktus pēc kārtas, otrajā ceturtdaļā veica vēl vienu izrāvienu 12:0 un jau pirmā puslaika beigās pietuvojās 30 punktu starpībai.

Drīz pēc lielā pārtraukuma šī robeža krita (68:34), un atlikušais laiks bija tikai formalitāte. Gala rezultāts – 94:68. BK "Ķekava" labā pa 21 punktam guva Niks Saknītis un Kristaps Šteinbergs. 20 punktu pievienoja Mārtiņš Šteinbergs, 16 – Agnis Čavars.


Otro zaudējumu LBL trešajā divīzijā piedzīvojusi Saulkrastu komanda. Mājas spēlē pret iepriekšējās sezonas LBL3 vicečempioniem "Dārznieks"/Cēsu sporta skolas basketbolistiem laukuma saimnieki visu laiku atradās iedzinējos, taču trešajā ceturtdaļā 18 punktu deficītu (30:48) spēja sadeldēt līdz sešiem (44:50).

Ceturtā ceturtdaļa saulkrastiešiem gan izvērtās par murgu – desmit minūšu laikā tika gūti tikai četri punkti, turklāt trīs no tiem pamatlaika pēdējā pusminūtē. Pa to laiku cēsnieki bija iemetuši 23 punktus un svinēja pārliecinošu uzvaru 82:52. Mājiniekiem Ģirts Duburs guva 17 un Armands Jakušenoks 11 punktus.

Piektdien izbraukuma spēles LBL3 turnīrā aizvadīs gan Saulkrastu, gan Carnikavas basketbolisti.