10.10.2016 10:59

Stopiņu volejbolisti otro gadu pēc kārtas triumfē Pierīgas novadu turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu volejbolisti otro gadu pēc kārtas triumfē Pierīgas novadu turnīrā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas novadu sporta spēļu volejbola turnīrā vīriem otro gadu pēc kārtas uzvarējusi Stopiņu novada komanda, kas izšķirošajā spēlē, tāpat kā pērn, pārspēja Mārupes novada volejbolistus. Trešajā vietā šoreiz Mālpils novada vienība.

Šogad Pierīgas volejbola turnīram bija pieteikušās tikai piecas komandas, turklāt finišēja tikai četras – Sējas novada volejbolisti, kuri nedēļu iepriekš bija piedalījušies pirmā sabraukuma turnīrā Mālpilī, uz svētdien Mārupes sporta kompleksā notikušo otro turnīru nespēja savākt pilnu komandu, abās paredzētajās spēlēs nopelnīja tehniskos zaudējumus un palika pēdējā piektajā vietā.

Jau pēc Mālpilī aizvadītajām pirmajā divām kārtām kļuva puslīdz skaidrs, ka par Pierīgas čempionu titulu arī šogad sacentīsies pēdējo gadu turnīru uzvarētāji Stopiņu un Mārupes volejbolisti, kuri guva pa divām uzvarām, nezaudējot nevienu setu. Otro sabraukumu mārupieši sāka ar pārliecinošu uzvaru 3:0 (25:14, 25:23, 25:19) pār Babītes novadu, bet Stopiņu volejbolisti trešo uzvaru guva pār Mālpili – 3:0 (25:15, 25:19, 25:14).

Tādējādi turnīra pēdējā spēle kļuva par izšķirošo – un arī vienīgo, kurā uzvarētāju noteikšanai ar trim setiem nepietika. Pēc pirmajiem diviem setiem bija līdzsvars 1:1, taču divos nākamajos pārāki izrādījās Stopiņu novada volejbolisti, kuri svinēja uzvaru 3:1 (25:22, 23:25, 25:18, 25:23).

Otro vietu ieņēma mārupieši, bet trešo, pateicoties uzvarai 3:0 pār Babītes novadu pirmajā sabraukumā, ieņēma Mālpils komanda.

Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies 22. oktobrī, kad Ropažu sporta centrā notiks dāmu volejbola turnīrs, bet Saulkrastos – šautriņu mešanas sacensības.