09.10.2016 20:04

Pierīgas derbijos uzvar "Triobet"/Ulbrokas florbolisti un FK "Ķekava" florbolistes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas derbijos uzvar "Triobet"/Ulbrokas florbolisti un FK "Ķekava" florbolistes Latvijas Florbola savienība

Latvijas florbola virslīgas čempionātā svētdien nūjas savā starpā krustoja Pierīgas vīru un dāmu komandas – "Triobet"/Ulbrokas florbolisti savā laukumā pārspēja "Ķekavu", bet novadnieču duelī FK "Ķekava" florbolistes uzvarēja "Ķekavas Bulldogs" komandu.

"Elvi" florbola līgas spēlē Ulbrokā intriga šķita apdzisusi otrās trešdaļas vidū, kad mājinieki bija panākuši 7:1 savā labā. Taču trešajā periodā ķekavieši pamanījās desmit minūšu laikā gūt piecus vārtus pēc kārtas un lika izskaņā panervozēt ulbrokiešiem un viņu līdzjutējiem. Devītais vārtu guvums pamatlaika pēdējās minūtes sākumā gan izšķīra cīņas likteni – 9:6 "Triobet"/Ulbrokas labā.


Uzvarētājiem jau trešo spēli pēc kārtas vismaz trīs vārtus iemeta Kristers Eglītis – šoreiz viņa kontā četri precīzi raidījumi un viena rezultatīva piespēle. Artūrs Jurševskis nopelnīja četrus rezultativitātes punktus (2+2), divus vārtus guva arī Niks Ķuzulis. Savukārt "Ķekavas" sastāvā ar diviem vārtu guvumiem un divām piespēlēm izcēlās Klāvs Jansons.

Divas dienas iepriekš ķekavieši izbraukumā tikās ar sporta klubu "Pārgauja" un piedzīvoja pamatīgu sakāvi 6:14, kaut arī otrās trešdaļas izskaņā rezultāts bija vēl tikai 5:7. Klāvs Jansons guva trīs vārtus, Matīsam Jansonam divi vārti un divas piespēles.

Pēc svētdien uzvaras Ulbrokas klubs virslīgas turnīra tabulā pakāpies uz otro vietu – 10 punkti piecās spēlēs. Ķekavas komanda ar pieciem punktiem sešos mačos ir astotajā pozīcijā.

Abu Ķekavas dāmu komandu savstarpējā mača sākumā divreiz vadībā izvirzījās "Ķekavas Bulldogs" florbolistes, taču otrajā periodā krietni pārākas bija FK "Ķekava" spēlētājas, kuras pārsvaru palielināja līdz 8:3. Spēles pēdējā posmā būtiski pavērsieni vairs nenotika, un FK "Ķekava" svinēja uzvaru 12:4.

Uzvarētājām piecus rezultativitātes punktus nopelnīja Ieva Jurkāne (3+2), pa diviem vārtiem guva Elīna Drēziņa, Līga Akmeņkalne un Laura Skujevska. "Buldodžu" rindās rezultatīvākā bija Kristiāna Grāvīte (1+1).

Iepriekš "buldodzes" Tartu aizvadīja spēli pret Igaunijas izlasi un piekāpās 3:6. Inga Ametere piedalījās visu triju vārtu guvumā (2+1). Dāmu virslīgas turnīra tabulā FK "Ķekava" ar sešiem punktiem trijās spēlēs ieņem trešo vietu, bet viņu novadnieces piedzīvojušas zaudējumus visos trijos pirmajos mačos un ir pēdējās sestās.

Divas spēles ar Pierīgas komandu piedalīšanos aizvadītas arī Latvijas pirmajā līgā. Trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja RSU/Babītes florbolisti, kuri Spuņciemā ar 8:4 pieveica "Lielvārde/Fans" vienību (Reinim Milleram 2+1, Gatim Liņģim 2+0). Savukārt ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja florbola klubs "Saulkalne", kas izšķirošos vārtus spēlē pret LU/FS "Masters" zaudēja deviņa sekundes līdz pamatlaika beigām – 7:8 (Danam Plaudim un Oskaram Vāveram pa 2+0).