09.10.2016 16:17

Babītes futbolisti ar dramatisku uzvaru Rēzeknē palīdz olainiešiem un ķekaviešiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes futbolisti ar dramatisku uzvaru Rēzeknē palīdz olainiešiem un ķekaviešiem ekrānšāviņš no sportacentrs.com

Latvijas futbola pirmās līgas čempioni sporta kluba "Babīte" futbolisti, svētdien cīņas galotnē izcīnot uzvaru pār Rēzeknes futbola akadēmijas komandu, palīdzējuši abiem pārējiem Pierīgas klubiem no Olaines un Ķekavas cīņā par otro vietu un tiesībām piedalīties pārspēlēs par vietu virslīgā nākamgad.

Spēlē Rēzeknē viesus pirmā puslaika vidū ar precīzu patālu sitienu vadībā izvirzīja Krievijas leģionārs Dmitrijs Hohlovs. Pēc pārtraukuma iniciatīvu pārņēma laukuma saimnieki, un drīz vien pēc stūra sitiena izspēles viņi panāca izlīdzinājumu 1:1.


Turpinājumā gan vienai, gan otrai komandai nebija daudz vārtu gūšanas iespēju, taču 88. minūtē uz SK "Babīte" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. Lieliski nospēlēja viesu vārtsargs Igors Labuts, kurš spēcīgi sisto bumbu atvairīja. Bet jau nākamajā pretuzbrukumā viens pret vienu ar rēzekniešu vārtsargu aizskrēja Daniels Kapkovs un aukstasinīgi viņu apspēlēja.

Jau kompensācijas laikā bumba trāpīja pa "Babītes" vārtu stabu, taču čempioni nosargāja 24. uzvaru sezonas 25 spēlēs – 2:1.

Šāds iznākums bija lieliska dāvana abām pārējām Pierīgas komandām, kas Babītes klubam seko pirmās līgas turnīra tabulā un apsteidz Rēzeknes un Valmieras vienības.

"Olaine/Super Nova" dienu iepriekš ar 5:0 izbraukumā bija apspēlējusi futbola klubu Jēkabpils – trīs vārtus pirmajā puslaikā guva Vugars Askerovs, bet pēc pārtraukuma pa vieniem – Orhans Hasanalijevs un Ņikita Petrovs. Savukārt Ķekavas futbola klubs "Auda" bez spēles ieguva trīs punktus par tehnisko uzvaru 3:0 pār futbola klubu "Saldus".

Kad čempionāta dalībniekiem līdz sezonas beigām atlicis aizvadīt pa 3–5 mačiem, turnīra tabulas galvgalā SK "Babīte" nu ir 72 punkti (25 spēlēs), "Olaine/Super Nova" komandai 56 (25), FK "Auda" 52 (25), Rēzeknes FA 49 (23) un "Valmieras Glass FK" 48 (24).

Nākamās kārtas spēles visas trīs Pierīgas klubi aizvadīs savās mājās, turklāt divām būs liela nozīme godalgoto vietu sadalē. 15. oktobrī FK "Auda" Ķekavā uzņems rēzekniešus un olainieši – valmieriešus, bet dienu vēlāk "Babīte" Piņķos spēlēs ar astotajā vietā esošajiem "Skonto" futbolistiem.