08.10.2016 18:04

"Garkalne/Livonia" regbisti pēc gada pārtraukuma atguvuši Latvijas čempionu titulu (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Garkalne/Livonia" regbisti pēc gada pārtraukuma atguvuši Latvijas čempionu titulu (papildināta) Zigismunds Zālmanis

Trešo Latvijas čempionu titulu pēdējo četru gadu laikā izcīnījuši "Garkalne/Livonia" komandas regbisti, kuri sestdien finālspēlē savās mājās Upesciema stadionā saspringtā cīņā pārspēja pagājušā gada titula ieguvēju "Miesnieki/Ķekava" vienību.

Pirms finālspēles nosacīti favorītu statusā bija līdzšinējie čempioni ķekavieši, kuri bija uzvarējuši gan abās klubu savstarpējās spēlēs (34:17 un 31:10), gan visā Latvijas čempionāta pamatturnīrā. Tomēr finālā krietni kvalitatīvāku spēli lietainajos laika apstākļos, it īpaši pirmajā puslaikā, nodemonstrēja livonieši.

Jau spēles sākumā ar precīzu soda sitienu "Garkalne/Livonia" komandu vadībā izvirzīja Kristaps Bērziņš (3:0). Puslaika vidū kādreizējais "miesnieks" Valters Raņķis ar piezemējumu un Bērziņš ar realizācijas sitienu pārsvaru palielināja līdz 10:0, bet nedaudz vēlāk Bērziņš vēlreiz precīzi sita soda sitienu, un pēc pirmā puslaika Garkalnes regbisti bija iekrājuši solīdu 13:0 pārsvaru. Turklāt pretinieki tikai retu reizi bija pietuvojušies ieskaites laukumam.

Pēc pārtraukuma "Miesnieki/Ķekava" regbistiem izdevās uzlabot spēli, un vispirms Viktors Silvoniks, bet pēc tam Jānis Skuja ar piezemējumiem starpību samazināja līdz 10:13. Atlikušajās astoņās minūtēs "miesniekiem" bija vēl vismaz viena laba iespēja gūt punktus un panākt vismaz neizšķirtu (finālā viņi ar soda vai realizācijas sitieniem neguva ne punkta), tomēr livonieši nosargāja trauslo triju punktu pārsvaru un svinēja uzvaru 13:10. Turklāt zīmīgi, ka finālu viņi aizvadīja bez Lietuvas leģionāru palīdzības.

"Mēs ieguvām to, ko mums vajadzēja iegūt. Uz šo panākuma gājienu mūs pamudināja gan komandas menedžments, gan arī vienības iespētie rezultāti," Latvijas Regbija federācijas preses dienestam apgalvoja "Garkalne/Livonia" galvenais treneris Toms Zibolis. "Šis mačs apliecināja, ka Latvijai ir nopietna līmeņa regbijs, kas pēdējos gados jūtami pieaug. Liels paldies gan mūsu skatītājiem, gan mūsu atbalstītājiem."

"Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris atzina, ka zaudējums piedzīvots galvenokārt tāpēc, ka komandai bijis ļoti liels brāķa procents.

"Pretiniekiem bija trīs līdz piecas neveiksmes, bet mums – vismaz 20. Varētu pat teikt, ka zaudējām uz kļūdu rēķina. Sāncenši mūs pārspēja spēlē ar kāju. Varu pat viņus paslavēt par meistarīgiem tvērieniem. Savukārt mūsu rindās pietrūka savainojumu guvušā Feivora Madukas, ar rokas traumu spēlēja arī Juris Iesalnieks. Visbeidzot, mums pietrūka Artūra Kozela, kurš gribēja atrādīties gan mums, gan Latvijas izlases vadībai, taču divas stundas pirms spēles sākuma tika diskvalificēts..."

Spēlē par trešo vietu LMT/"Eži" ar 15:13 (10:3) uzvarēja "Ovāls"/"Jūrmala" komandas regbistus.

2013. gada Latvijas čempionātā "Garkalne/Livonia" otrajā vietā atstāja komandu "Kalve", gadu vēlāk finālā uzvarēja regbija klubu "Ovāls", bet pērn izšķirošajā spēlē par zelta medaļām piekāpās "Miesnieki/Ķekava" komandai (8:21).

(papildināta ar treneru komentāriem)