08.10.2016 16:49

Handbola čempionāta spēlēs pie panākuma tiek vienīgi Stopiņu dāmas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Handbola čempionāta spēlēs pie panākuma tiek vienīgi Stopiņu dāmas Salaspils sporta nams

Stopiņu novada handbola komandas spēlētāju uzvara pār Jēkabpils sporta skolu bija Pierīgas handbola klubu vienīgais panākums sestdien notikušajās četrās Latvijas čempionāta spēlēs. Zaudējumu savās mājās piedzīvoja Ulbrokas sporta kluba handbolisti, tukšā no Ludzas pārbrauca abas Salaspils komandas.

Stopiņu NHK un Jēkabpils sporta skolas komandu spēlē Ulbrokā laukuma saimnieces pirmo nopietno pārsvaru ieguva pirmā puslaika otrajā pusē (14:10). Pēc pārtraukuma jēkabpilietes sešu vārtu starpību sadeldēja līdz vienam (18:17), taču mājinieces nekavējoties atbildēja ar pieciem precīziem metieniem pēc kārtas, pārsvaru vairs neatdeva un guva otro uzvaru sezonā – 33:27.


Stopiņu komandas labā Elita Ekkerte guva desmit vārtus, Elza Seržante un Lana Nikolajeva pa septiņiem.

Pirms dāmu mača Ulbrokas sporta kompleksā notika Latvijas pirmās līgas spēle vīriem. Mājinieki cīņā pret Ogres novada sporta centra/HK "Ogre" handbolistiem lielāko cīņas daļu bija iedzinējos ar 4–5 vārtu starpību. Septiņas minūtes līdz beigām Ulbrokas sporta kluba spēlētājiem izdevās pievilkt līdz 21:23, taču izskaņā daudz sekmīgāki bija ogrēnieši – 22:28.

Mājiniekiem Mareks Koroļkovs guva piecus, Nikolajs Panovs un Mareks Šakola pa trim vārtiem.

Abas Salaspils handbola komandas sestdien viesojās Ludzā, un abas piedzīvoja diezgan smagus zaudējumus. Salaspils sporta skolas handbolistes spēlēt pret sporta klubu "Latgols" jau pēc pirmā puslaika zaudēja 9:24 un visu spēli beidza 28:37 (Dacei Potapovai un Inesei Umjarovai pa deviņiem vārtu guvumiem).

Savukārt Salaspils/"Mērnieks ZM" vīri spēlē pret "Latgols" junioriem neveiksmīgi aizvadīja pirmā puslaika izskaņu (13:23 no 10:13) un piekāpās mājiniekiem 32:44 (Žanim Malahovam 11 precīzi metieni).

Latvijas dāmu čempionāta turnīra tabulā ar divām uzvarām divās spēlēs pirmo vietu dala Stopiņu NHK un "REIR Dobele" handbolistes, bet Salaspils sporta skolai un LSPA komandas ar diviem zaudējumiem ieņem divas pēdējās vietas. Pirmās līgas tabulā salaspiliešiem ir viena uzvara, divi punkti un septītā pozīcija, bet Ulbrokas SK handbolistiem divas neveiksmes un pēdējā devītā vieta.