07.10.2016 21:45

LBL: Ķekava svin otro uzvaru, Saulkrasti sāk ar zaudējumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LBL: Ķekava svin otro uzvaru, Saulkrasti sāk ar zaudējumu Ķekavas sporta klubs

Latvijas Basketbola līgos turnīros piektdien vakarā spēles aizvadīja divas Pierīgas komandas. Basketbola klubs "Ķekava" LBL otrās divīzijas turnīrā svinēja otro pārliecinošo uzvaru, bet Saulkrastu komanda sezonu LBL trešajā divīzijā sāka ar zaudējumu pašā cīņas galotnē.

BK "Ķekava" savā laukumā uzņēma "VEF skolas" audzēkņus un jau pirmajā ceturtdaļā ar 10:0 spurtu ielika panākumus otrajam panākumam sezonā. Līdz lielajam pārtraukumam, turpinot ar augstu precizitāti mest grozā, ķekavieši pārsvaru palielināja līdz 54:36, bet trešajā ceturtdaļā pārsniedza 20 punktu starpību, ko arī nosargāja līdz beigām – 103:83.


Niks Saknītis laukuma saimnieku labā guva 28 punktus, Nauris Miezis – 20, komandas kapteinis Agnis Čavars – 16 un Mārtiņš Šteinbergs 13 punktus.

Saulkrastu basketbolisti LBL3 sezonas atklāšanas spēlē savās mājās pret BK "Krāslava" neveiksmīgi nospēlēja pirmā puslaika vidusdaļu, un labu brīdi viesu pārsvars turējās aptuveni desmit punktu robežās. Visas ceturtās ceturtdaļas laikā mājinieki lēnām deldēja starpību un, sākoties pēdējai minūtei, tā saruka līdz viena metiena tiesai (67:70).

Vēl vairāk – 14 sekundes līdz pamatlaika beigām Kristaps Skujiņš guva divus punktus un ar soda metienu varēja panākt neizšķirtu, taču to netrāpīja. Bet krāslavieši atbildēja ar diviem precīziem sodiem un svinēja uzvaru 72:69.

Saulkrastu komandas rindās rezultatīvākie bija Ģirts Duburs ar 16, Kristaps Skujiņš ar 11 un Armands Jakušenoks ar 10 punktiem.

Pirmdien LBL trešās divīzijas turnīrā pirmo spēli aizvadīs Carnikavas basketbolisti. Šosezon turnīrā piedalās 16 komandas. Pirmajā posmā cīņas risināsies divos astoņniekos, otrajā posmā – divās grupās (par 1.-8. un 9.-16. vietu). Izslēgšanas turnīrā piedalīsies 10 komandas.